auto gaśnie bez powodu
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
auto gaśnie bez powodu
mam golfa IV 1.4 16V. Od pewnego czasu gaśnie podczas jazdy bez powodu, jaka może być tego przyczyna? Prosze o pomoc!!!!
krzysztof
miałem ten sam problem w swoim MK4 1.6 2000r., przy ok 85.000 pojawiły sie te same objawy co u Ciebie , slinik wpadal na male obroty ...dostawal lekkiej czkawki i gasl.
byłem na przeglądzie, na wymianie paska i filtrow powietrza i paliwa, mechanik powiedzial ze to moze przepustnice i przesmarowal je jakim specjalnym plynem i jest ok.
rzeczywiscie silnik chodzi teraz ok,
jezeli po przesmarowaniu przepustnic dzialoby sie tak samo to mozliwe ze jest cos nie tak z sonda lambda
byłem na przeglądzie, na wymianie paska i filtrow powietrza i paliwa, mechanik powiedzial ze to moze przepustnice i przesmarowal je jakim specjalnym plynem i jest ok.
rzeczywiscie silnik chodzi teraz ok,
jezeli po przesmarowaniu przepustnic dzialoby sie tak samo to mozliwe ze jest cos nie tak z sonda lambda
Potwierdzam wypowiedz kolegi powyżej. U mnie ten sam problem był w tym samym motorze co u ciebie. Przepustnica cała zabrudzona olejem, po wyczyszczeniu na glanc działa (nie gaśnie) bez zarzutu, myślę że to pierwszy krok do zrobienia a dalej to już musisz zobaczyć co będzie
[img]http://img27.imageshack.us/img27/2989/erzaid0.jpg[/img]
Re: auto gaśnie bez powodu
Gasł mi bo czujnik temperatury był uszkodzony. Po wymianie chodził jak należy.krzysztofk pisze:mam golfa IV 1.4 16V. Od pewnego czasu gaśnie podczas jazdy bez powodu, jaka może być tego przyczyna? Prosze o pomoc!!!!
Dzięki
-
- Nowicjusz
- Kontakt: