GX nie odpala
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- DRIVER_TG
- Mały gagatek
- Kontakt:
GX nie odpala
Pomocy. Podjechałem pod dom zgasilem auto i juz za chwile nie chcialo odpalic. Paliwo doplywa, iskra jest. Na zaciag odpalił normalnie. Co moze byc uszkodzone. Wkład stacyjki?
- DRIVER_TG
- Mały gagatek
- Kontakt:
Nie było niczego takiego. Tylko dziwi mnie bo nie slychac pompy a jak odkrece przewod paliwowy to paliwo cisnie przy kreceniu rozrusznikiem. I na zaciag odpalil normalnie a na postoju nie da rady. I jak cieply i jak zimny to samo sie dzieje.szopek87 pisze:a miales przypadek zeby Ci stacyjka nie laczyla????ale to sie dzieje gdy jest cieply czy i zimny tak samo???
- DRIVER_TG
- Mały gagatek
- Kontakt:
Powiem Ci tak. Jak wczoraj na wieczor sprawdzalem iskra byla i jak odkrecilem przewod z paliwa to po przekreceniu kluczykiem cisło. Teraz wlasnie wrocilem od auta. i tak doplyw do baku pradu i masy jest. ale przy filtrze paliwa jest jeszcze pompa i tam juz dopolywu nie ma. chociaz nie wiem jak po przekreceniu kluczyka na pozycje rozrusznik bo sam tego nie sprawdze. ale jak odkrecilem swiece iskra byla a jak teraz przewod z paliwa odkrecilem to lipa. Ale mi sie wydaje ze pompa poszla sie walic bo zawsze bylo slychac ją a teraz juz nie slychac.
[ Dodano: Pon Maj 12, 2008 14:07 ]
Dodam jeszcze ze od jakis 2 tygodniu jak auto bylo zimne i ruszalem to auto bylo przez moment mułowate. Dopiero po chwili auto szło jak burza. Mogł byc to objaw padającej pompy paliwa??
[ Dodano: Wto Maj 13, 2008 08:01 ]
Rowiazałem problem padnietej pompy. Nie bylo doplywu po prostu. Teraz paliwo doplywa to tego rozdzielacza na filtrze powietrza ale z tamtąd nie idzie juz na wtryski. Sa tam 2 czujniki? Moze byc ktorys za to odpowiedzialny i jak je sprawdzic czy sa dobre?
[ Dodano: Pon Maj 12, 2008 14:07 ]
Dodam jeszcze ze od jakis 2 tygodniu jak auto bylo zimne i ruszalem to auto bylo przez moment mułowate. Dopiero po chwili auto szło jak burza. Mogł byc to objaw padającej pompy paliwa??
[ Dodano: Wto Maj 13, 2008 08:01 ]
Rowiazałem problem padnietej pompy. Nie bylo doplywu po prostu. Teraz paliwo doplywa to tego rozdzielacza na filtrze powietrza ale z tamtąd nie idzie juz na wtryski. Sa tam 2 czujniki? Moze byc ktorys za to odpowiedzialny i jak je sprawdzic czy sa dobre?