witam
biore sie dzis za usowanie ognisk rdzy ...
mam juz kupione szpachel, brunox, baze, lakier .. i wszytsko co potrzebne
teraz tylko jak zaczac ..
napewno od usuniecia rdzy ... bede szlifowal az do czystej blachy .. potem brunox .. i tu powstaje pytanie
poloze brunox poczekam az wyschnie i co dalej ... bezposrednio na niego szpachel ?? czy mam go lekko przeszlifowac ?? czy zeszlifowac do blachy ?? a moze bez niczego klasc szpachel ??
czytalem ze brunox jak nie bedzie mial rdzy to moze odpadac od blachy .. prawda to czy tylko pojedynczy przyopadek ?? mi cortanin F tez kiedys odpadal ...
jak to zrobic poprawnie ??
Czas usunac rdze tylko jak poprawnie to zrobic ??
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- Lipek81
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
Jak nałożysz brunox, to on po jakimś czasie zrobi się fioletowy i taki gumowaty. Zeszlifuj go do gołej blachy i wtedy odtłuść, podkład x3, baza x3 i lakier x3. Przynajmniej tak mi facet w sklepie mówił.
Szpachel dawałem na goła blache, jeżeli była potrzeba.
- naprawa, odnowa i budowa od podstaw wiązek elektrycznych (także clean look);
- swapy silników;
- inne nietypowe usługi elektryczne, których warsztaty nie robią, albo biorą za nie kupę kasy :D
BARDZO niskie ceny, staranne wykonanie - szczegóły priv.
- swapy silników;
- inne nietypowe usługi elektryczne, których warsztaty nie robią, albo biorą za nie kupę kasy :D
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Lipek81 pisze:Jak nałożysz brunox, to on po jakimś czasie zrobi się fioletowy i taki gumowaty. Zeszlifuj go do gołej blachy i wtedy odtłuść, podkład x3, baza x3 i lakier x3. Przynajmniej tak mi facet w sklepie mówił.
ale jak będzie miał czyścić do gołej blachy to jaki cel nakładać brunox??
[ Dodano: 03 Cze 2008 19:00 ]
Artur79 pisze:witam
biore sie dzis za usowanie ognisk rdzy ...
mam juz kupione szpachel, brunox, baze, lakier .. i wszytsko co potrzebne
teraz tylko jak zaczac ..
napewno od usuniecia rdzy ... bede szlifowal az do czystej blachy .. potem brunox .. i tu powstaje pytanie
poloze brunox poczekam az wyschnie i co dalej ... bezposrednio na niego szpachel ?? czy mam go lekko przeszlifowac ?? czy zeszlifowac do blachy ?? a moze bez niczego klasc szpachel ??
czytalem ze brunox jak nie bedzie mial rdzy to moze odpadac od blachy .. prawda to czy tylko pojedynczy przyopadek ?? mi cortanin F tez kiedys odpadal ...
jak to zrobic poprawnie ??
Brunox lepszy!
- Lipek81
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
- Sprzedawca mówił, że należy go zostawić na 3 godziny, w tym czasie on wytrawia rdzę. potem zeszlifować. Brunox zostanie we wżerach od rdzy.raf1al pisze:ale jak będzie miał czyścić do gołej blachy to jaki cel nakładać brunox??
Nie jestem żadnym fachowcem w tym temacie, powtarzam to, co mówił sprzedawca.
- naprawa, odnowa i budowa od podstaw wiązek elektrycznych (także clean look);
- swapy silników;
- swapy silników;