Wydech - montowac pierwszy czy wstawic rure ??
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Wydech - montowac pierwszy czy wstawic rure ??
w zwiazku z tym ze mojego juz nie da sie pospawac trzeba kupic nowy... pytanie teraz- brac pierwszy tłumnik?? czy wziasc rure od kolektora,tłumnik koncowy za zamiast pierwszego tłuminka wstawic rure z kwasówki?? chciałbym zeby nie chodził głosno ale cicho tez nie musi byc a wiadomo ze troche kasy bym przyoszczedził jak bym nie brał tego pierwszego tłumnika, rure załatwie sobie po taniości:):) help
-
- Nowicjusz
tłumik
rórka z kwasówki kosztuje 45 złotych a tłumik 50
ja wstawiłem najpierw rurkę i strasznie brzęczało wstawiłem tłumik i jest ok
ja wstawiłem najpierw rurkę i strasznie brzęczało wstawiłem tłumik i jest ok
i bardzo dobrze bo seryjny układ to optymalny układ wydechu do tego silnika - "zwykły" środek jest praktycznie przelotowy służy do wstępnego rozprężania gazów i jest zamontowany w polowie układu a tylni robi za akustykę ... więc jeśli miałbyś zmieniać w poszukiwaniu basu to kombinuj tylko z tyłem
Ostatnio zmieniony pn cze 09, 2008 12:38 przez ppoll27, łącznie zmieniany 1 raz.
TDPower
-
- Mały gagatek
Pierwszy tłumik odpowiada z grubsza (jeśli chodzi tylko o dźwięk) za tłumienie wyższych obrotów. Nie wiem, co "fachowcy" uważają za wyższe obroty, ale ja miałem same rury pospawane + jakaś pseudo sportowa końcówka, z kiepskiej blachy. Brzmiał ładnie, ale baardzo uciążliwie - trasa 2h i się miało dośc.. A przy jakimkolwiek uszkodzeniu końcowego tłumika, zaczyna się naprawdę źle.. Od roku jeżdżę na serii, i to polecam wszystkim zmęczonym brzmieniem swoich golfów.
Pozdravwiam.
Pozdravwiam.
Everyone dies. Not everyone lives.