problem ze wspomaganiem

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
emka
Nowicjusz
Nowicjusz

problem ze wspomaganiem

Post autor: emka » pn lip 14, 2008 11:53

Z powodu wycieku z maglownicy w warsztacie zleciłem naprawę usterki. Dokonali jej (do regeneracji dałem drugą bo miałem taką) uszczelnienia (regeneracji) ale pojawia mi się teraz taki problem, że już drugi raz od naprawy po około tygodniu ubywa całkowicie ze zbiorniczka płyn i zaczyna być słychać pompę. Po dolaniu pompa cichnie i jest ok. W Warsztacie twierdzą, że prawdopodobnie przyczyną może być zacinanie się jakiegoś zaworku w pompie. Mam dziś podjechać do sprawdzenia. Przy poprzedniej maglownicy był wyciek ale nie ubywalo w takim tempie ze zbiorniczka. Albo zrobili "kaszanę" z tym uszczelnieniem albo faktycznie coś z tym zaworkiem jest nie tak. Mogę prosić o jakąś opinię w tym temacie? :(

emka

Awatar użytkownika
Sztomel
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy

Post autor: Sztomel » pn lip 14, 2008 12:09

emka pisze:Albo zrobili "kaszanę" z tym uszczelnieniem albo faktycznie coś z tym zaworkiem jest nie tak
w grę wchodzi raczej to pierwsze, przy niesprawnym zaworku na pompie byłyby problemy ze wspomaganiem nawet przy pełnym stanie oleju w zbiorniczku wyrównawczym.

Obrazek

Awatar użytkownika
emka
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: emka » pn lip 14, 2008 18:18

podjechałem do warsztatu. Twierdzą, że gdzieś na przewodzie uszczelka teflonowa może nie trzymać. Umówiłem sie na czwartek.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”