ABF-T czasami gasnie
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- MiChAoS
- Forum Master
- Kontakt:
ABF-T czasami gasnie
mam tez taki maly- duzy, denerwujacy troche problem... a wiec przy zimnym silniuku golfik normlnie funkcjonuje, na cieplym tez tylko problem jest taki ze jak juz troche posmigam i zrobi sie cieplo pod maseczka to nagle niespodziewanie odcina zaplon jakby z kluczyka przekrecil, po probie odpalenia silnik kreci i niechce odpalic, wyciagne kluczyk odczekam hmm 2-3 min i odpala normalnie i jade dalej, i za jakis czas znowu zgasnie musze odczekac chwile i dopiero odpala... hmmm dziwne wydaje mi sie ze to immo traci jakis sygnal ale niewiem dzieje sie to dopiero jak troche pojezdze i silnik sie zagrzeje... co to moze byc? hmm chetnie bym podlaczyl go pod VAG-a , moze ma ktos z wawy vaga zeby sie podpiac i zobaczyc co tam mu wyjdzie moze cos podpowie... hmmm
Ostatnio zmieniony śr lip 23, 2008 10:17 przez MiChAoS, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- V.I.P.
- Kontakt:
PRzejrzyj czujnik położenia wału korbowego w pierwszej kolejności. Potem aparat zapłonowy i ten wskaźnik położenia pierwszego tłoka który w nim jest. Wysterowane masz to na seryjnym sterowniku czy świnią ? Jak świnią to posprawdzaj połączenia dokładnie.
Pozdrawiam
Bugalon
Mk2 syncro 1.8 16V T - GT2871R - składa sie :)
Mk3 Variant TDI 1.9 AFN na pokladzie
Bugalon
- MiChAoS
- Forum Master
- Kontakt:
sterowanie swinia ecumaster...hmm no to jutro popatrze posprawdzam, ale dziaki za podpowiedz chociaz wiem gdzie mniewiecej szukac przyczyny... jeszcze jutro beda mi mapew poprawiac to odrazu powiem zeby mi sprawdzili czy wszsytko jest OK , sprobuje go pod vaga podlaczyc moze cos wykaze...
P.S AHA ZAPOMNIALEM DODAC ZE PRZED STROJENIEM TEZ BYLY TE OBJAWY wiec mysle ze polaczenie ze swinia odpada...
P.S AHA ZAPOMNIALEM DODAC ZE PRZED STROJENIEM TEZ BYLY TE OBJAWY wiec mysle ze polaczenie ze swinia odpada...
Ostatnio zmieniony śr lip 23, 2008 00:10 przez MiChAoS, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- V.I.P.
- Kontakt:
Najbardziej podejrzany dla mnie jest czujnik polozenia wału korbowego. Bez niego nie ma zapłonu zupełnie. Gdyby Immo zdechło to auto po kręceniu kluczykiem odpalało by na chwilkę (zaskakiwało) i po sekundzie gasło. Nawet jeśli aparat i czujnik w nim jest niesprawny to auto zapłonu nie zgubi tylko w trybie awaryjnym da radę wysterować zapłon.
Pozdrawiam
Bugalon
Bugalon
- MiChAoS
- Forum Master
- Kontakt:
oo no to juz mam jakis trop... aha sluchaj tak mowisz o tym zaplonie to wlasnie mi sie przypomnialo... gdzy mi stroili wystepowal pewnien problem taki ze wlasnie przy doladowaniu pokazywalo im tam cos na kompie ze jakby gubil zaplon tzn po przekroczeniu np 3-4 tys nagle jechal na 2 cylindrach... pierwsze co to sprawdzilismy swiece (ale sa nowe) pojechalem kupic kable i ostatecznie byl troche zaplon przestawiony... ustwilismy zaplon i sie troche polepszylo ale tak jak mowie ma taki odchylki ze gasnie i niechce odpalic po 2-3 min odpala i jedzie dalej dam mu buta i gasnie heh... a immo racja by zaskakiwal i gasl to nastepny krok odpada... ale skupie sie jutro na tym czujniku...
wlaenie patrzylem msobie na allegro jak to wyglada i pamietam ze przy skladaniu motory wymienialismy go na jakis zaminnik ale moze sie spier... ale dobrze ze mam w zapasie jeszcze jeden orginal jutro go wyminienie zobacze czy bedzie poprawa
wlaenie patrzylem msobie na allegro jak to wyglada i pamietam ze przy skladaniu motory wymienialismy go na jakis zaminnik ale moze sie spier... ale dobrze ze mam w zapasie jeszcze jeden orginal jutro go wyminienie zobacze czy bedzie poprawa
Ostatnio zmieniony śr lip 23, 2008 00:55 przez MiChAoS, łącznie zmieniany 2 razy.
bugalon pisze:To w ABFie sie ustawia zapłon ? Pierwsze słyszę
MiChAoS pisze:sterowanie swinia ecumaster
Ostatnio zmieniony śr lip 23, 2008 09:18 przez zodiak, łącznie zmieniany 1 raz.
Zagazowany KR już sprzedany :( , teraz jeżdzi się ABFem :) Abf czyli Abfahrt
Nad ranem:
-żona :gdzie byłeś mordo?!!
-on : na Fylypynach.
Nad ranem:
-żona :gdzie byłeś mordo?!!
-on : na Fylypynach.
- MiChAoS
- Forum Master
- Kontakt:
a nieustawia sie? byl przestawiony bo nie chodzil jak powinien i kopcil troche na niebiesko po ustawieniu cyka bez zadnych problemow i niebieska hmurka znikla... zaplon byl przestawiony o 3 ze tak powiem zabki, ustawiane bylo lampa...
ZODIAC ??????????
[ Dodano: 30 Lip 2008 23:22 ]
temat do zamkniecia wymina kostki stcyjki i odrazu cewki i jak narazie smiga odpukac...
ZODIAC ??????????
[ Dodano: 30 Lip 2008 23:22 ]
temat do zamkniecia wymina kostki stcyjki i odrazu cewki i jak narazie smiga odpukac...
Ostatnio zmieniony śr lip 23, 2008 19:58 przez MiChAoS, łącznie zmieniany 1 raz.