Mam trupka golf II benzyna z gazem 1.3 z pełnym wtryskiem 1991 r. Gdy zapalałem silnik to słyszę że pompka "chodzi" ,ale nie pompuje paliwa na gaźnik (podaje paliwo w małych ilościach i i bardzo powoli) Jak wlałem bezpośrednio paliwa na gaźnik to silnik zapalił. Nie wiem czy to jest wina pompki, czy takiej skrzynki co jest pod bakiem, bo na jej łączeniu widziałem trochę benzyny. ( a nawet nie wiem co to jest ta skrzynka ...?)
Co mnie irytuje to na gazie też nie zapali... !!!
Co ciekawe jak nalałem trochę benzyny z baku do kubka po lodach to w ciągu kilku sekund zeżarło kubek ( nigdy wcześniej tak nie było) :grin:
Problem z zapalanem... pompka paliwa.!
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- doggie
- V.I.P.
- Auto: Cupra Formentor DSG DQ381
- Silnik: TSI
Re: Problem z zapalanem... pompka paliwa.!
pompka to raczej nie jest skoro na gazie też nie pali, proponowałbym przeczyścić gaźnikkamil163 pisze:Mam trupka golf II benzyna z gazem 1.3 z pełnym wtryskiem 1991 r. Gdy zapalałem silnik to słyszę że pompka "chodzi" ,ale nie pompuje paliwa na gaźnik (podaje paliwo w małych ilościach i i bardzo powoli) Jak wlałem bezpośrednio paliwa na gaźnik to silnik zapalił. Nie wiem czy to jest wina pompki, czy takiej skrzynki co jest pod bakiem, bo na jej łączeniu widziałem trochę benzyny. ( a nawet nie wiem co to jest ta skrzynka ...?)
Co mnie irytuje to na gazie też nie zapali... !!!
Co ciekawe jak nalałem trochę benzyny z baku do kubka po lodach to w ciągu kilku sekund zeżarło kubek ( nigdy wcześniej tak nie było)
Ostatnio zmieniony ndz sie 24, 2008 08:21 przez doggie, łącznie zmieniany 1 raz.
- Paweł Marek
- V.I.P.
jednak musisz się zdecydować: wtrysk czy gaźnik.kamil163 pisze:Mam trupka golf II benzyna z gazem 1.3 z pełnym wtryskiem 1991 r. Gdy zapalałem silnik to słyszę że pompka "chodzi" ,ale nie pompuje paliwa na gaźnik (podaje paliwo w małych ilościach i i bardzo powoli)
A twój problem to pewnie padaka pompy pod podłogą (drugą masz w baku i tą słyszysz). Albo na odwrót.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.