CZUJNIK OTWARCIA KLAPY,MASKI
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
CZUJNIK OTWARCIA KLAPY,MASKI
KOLEDZY nie działają mi czujniki otwarcia maski,klapy w golfie jak sprawdzić co jest przyczyną jak wyciągne bezpiecznik oswietlenia wnętrza to działa jak włoże to nie
za wszelką pomoc dziękuje
za wszelką pomoc dziękuje
magk
Ja się podepnę do tematu koledzy - jak jest u Was? - przy niedomkniętej masce komputer coś krzyczy?
Ciekaw jestem, bo tez miałem problem z przodu, okazało się że wtyczka przewodu od mirkoprzełącznika w zamku nie kontaktowała (może warto to sprawdzić i w tym przypadku). Teraz alarm reaguje na niedomknięcie, ale komputer mi nie wyje tak jak w przypadku otwartego bagażnika. A sam kabelek i przełącznik wygląda na oryginalny, tzn. nie dokładany jako "extra" do alarmu.
Jak jest u Was - proszę, napiszcie! Już sam nie wiem - powinien krzyczeć komp. czy nie?
pzdr.
Ciekaw jestem, bo tez miałem problem z przodu, okazało się że wtyczka przewodu od mirkoprzełącznika w zamku nie kontaktowała (może warto to sprawdzić i w tym przypadku). Teraz alarm reaguje na niedomknięcie, ale komputer mi nie wyje tak jak w przypadku otwartego bagażnika. A sam kabelek i przełącznik wygląda na oryginalny, tzn. nie dokładany jako "extra" do alarmu.
Jak jest u Was - proszę, napiszcie! Już sam nie wiem - powinien krzyczeć komp. czy nie?
pzdr.
- mariusz75
- Forum Master
- Kontakt:
.W pierwszej kolejności panowie należy sprawdzić czy mikrostyki w zamkach są sprawne i dotyczy to zarówno maski jak i tylnej klapy. Można to zrobić na dwa sposoby:
1. VAG-iem w blokach pomiarowych modułu komfortu.
2. Miernikiem elektrycznym sprawdzając przejście .
- w przypadku maski należy to sprawdzić w wtyczce po lewej stronie od zamka na przednim pasie.
2. w przypadku tylnej pokrywy należy wykręcić tylny zamek z klapy i wtedy sprawdzić przejście.
Usterki tych styczników to 99, 9% awarii oświetlenia bagażnika i kontroli otwarcia maski
1. VAG-iem w blokach pomiarowych modułu komfortu.
2. Miernikiem elektrycznym sprawdzając przejście .
- w przypadku maski należy to sprawdzić w wtyczce po lewej stronie od zamka na przednim pasie.
2. w przypadku tylnej pokrywy należy wykręcić tylny zamek z klapy i wtedy sprawdzić przejście.
Usterki tych styczników to 99, 9% awarii oświetlenia bagażnika i kontroli otwarcia maski
DIAGNOSTYKA SILNIKÓW TDI
wymiana rozrządów, kompleksowe naprawy
okolice POZNANIA
Info: PW, GG, lub 502 813 462
MOJA CZARNA PEREŁA TDI XX JAHRE
okolice POZNANIA
mariusz-1975 -> dzięki bardzo za wskazówki. Jutro sprawdzę. Chociaż jak pisałem, po sprawdzeniu wtyczki o której piszesz, alarm zaczął reagować na ten styk, a fis nie ... (tak na marginesie ja mam tzw. 1/2 FIS)
A przy sprawdzaniu vagiem to chodzi o pomiary bloku nr 11, tak? Ale w którym adresie?
-017, czyli Instruments?
Sorry, ale miesza mi się to wszystko i nie do końca jarzę...
A przy sprawdzaniu vagiem to chodzi o pomiary bloku nr 11, tak? Ale w którym adresie?
-017, czyli Instruments?
Sorry, ale miesza mi się to wszystko i nie do końca jarzę...
- mariusz75
- Forum Master
- Kontakt:
wchodzisz w "46 - moduł centralny systemu komfortu "_robert_s pisze:Sorry, ale miesza mi się to wszystko i nie do końca jarzę...
potem w "08 - odczyt bloku wartości zmierzonych "
i grupa wskazań 011.
Interesuje cię blok 1 i 2 gdzie w czasie zamykania i otwierania maski lub klapy tylnej przy sprawnych mikrostykach 1 będzie się zmieniać na 0 i odwrotnie.
[ Dodano: 06 Lis 2008 22:40 ]
Nie jestem do końca pewien, ale wydaje mi się że wersja tzw. 1/2 nie informuje o otwartej masce._robert_s pisze:alarm zaczął reagować na ten styk, a fis nie ... (tak na marginesie ja mam tzw. 1/2 FIS)
Niech to potwierdzi najlepiej jakiś posiadacz takiej wersji FIS 1/2
DIAGNOSTYKA SILNIKÓW TDI
okolice POZNANIA
okolice POZNANIA
Mariusz - dzięki za łopatologiczne wyjaśnienie!mariusz-1975 pisze:
wchodzisz w "46 - moduł centralny systemu komfortu "
potem w "08 - odczyt bloku wartości zmierzonych "
i grupa wskazań 011.
Interesuje cię blok 1 i 2 gdzie w czasie zamykania i otwierania maski lub klapy tylnej przy sprawnych mikrostykach 1 będzie się zmieniać na 0 i odwrotnie.
No i to też najbardziej by mi pomogło, dlatego pytałem jak to jest u innych. Kolega Oli napisał, że u niego jest informacja, ale nie wiemy czy to pełny fis czy "połówka"?
Nie jestem do końca pewien, ale wydaje mi się że wersja tzw. 1/2 nie informuje o otwartej masce.
Niech to potwierdzi najlepiej jakiś posiadacz takiej wersji FIS 1/2
kombinowałem z wszystkim żarówka dobra i dalej żadnego efektu
oswietlenia bagażnika też nie mam
oswietlenia bagażnika też nie mam
Ostatnio zmieniony sob lis 15, 2008 13:00 przez magk, łącznie zmieniany 1 raz.
magk