Nie działa podgrzewanie fotela kierowcy
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Nie działa podgrzewanie fotela kierowcy
Witam
Przesiadłem sie ostatnio z Polo 6N z silnikiem 1,6 do golfa IV 2,0.
Ogólnie autko przyjemne ale zawsze musi być jakieś ale
Więć po kolei:
-nie działa mi podgrzewanie fotela kierowcy ( pasezara grzeje )
bezpiecznik jest jeden wspólny na dwa fotele ? jak sprawdzic omomierzem czy mata jest sprawna?
-szyba elektr. kierowcy działa kulawo. Przycisk ma dwa polozenia. Pierwsza opouszcza tyle ile przytrzymam
a druga zjezdza do oporu. Problem w tym ze jak chce ja otworzyc to musze od
razu nacisnac do oporu a pozniej zatrzymac bo jak nacisne w pierwsza pozycje nawet jak
szyba jest czesciowo otwarta to zamiast otwierac to jedzie w góre. Przełącznik rozebrałem
w drobny mak, przeczysciłem ale bez zadnego efektu.
-mam czujnik deszcze w lusterku ale nie działa mi regulacja czułosci pracy przerywanej.
Jak pada deszcz to wycieraczki bez wzgledu na pozycje suwaka działają z bardzo długa przerwa.
W czym bedzie problem ? W czasie lekkiego deszcze musze miec włączona ciagla prace bo
tak to nic nie widze tak zadko sie właczaja na przerywanym.
Na tą chwile to tyle moich pytań
Pzdr
Przesiadłem sie ostatnio z Polo 6N z silnikiem 1,6 do golfa IV 2,0.
Ogólnie autko przyjemne ale zawsze musi być jakieś ale
Więć po kolei:
-nie działa mi podgrzewanie fotela kierowcy ( pasezara grzeje )
bezpiecznik jest jeden wspólny na dwa fotele ? jak sprawdzic omomierzem czy mata jest sprawna?
-szyba elektr. kierowcy działa kulawo. Przycisk ma dwa polozenia. Pierwsza opouszcza tyle ile przytrzymam
razu nacisnac do oporu a pozniej zatrzymac bo jak nacisne w pierwsza pozycje nawet jak
szyba jest czesciowo otwarta to zamiast otwierac to jedzie w góre. Przełącznik rozebrałem
-mam czujnik deszcze w lusterku ale nie działa mi regulacja czułosci pracy przerywanej.
Jak pada deszcz to wycieraczki bez wzgledu na pozycje suwaka działają z bardzo długa przerwa.
W czym bedzie problem ? W czasie lekkiego deszcze musze miec włączona ciagla prace bo
tak to nic nie widze tak zadko sie właczaja na przerywanym.
Na tą chwile to tyle moich pytań
Pzdr
Ostatnio zmieniony czw lis 06, 2008 21:03 przez Kavior, łącznie zmieniany 1 raz.
takKavior pisze:nie działa mi podgrzewanie fotela kierowcy ( pasezara grzeje )
bezpiecznik jest jeden wspólny na dwa fotele
do maty idą 4 przewody - 2 grube- masa i zasilanie - mierzysz rezystancjęKavior pisze:jak sprawdzic omomierzem czy mata jest sprawna?
2 cieńsze - czujnik nagrzania - rezystancja
fotke przycisku proszęKavior pisze:szyba elektr. kierowcy działa kulawo. Przycisk ma dwa polozenia. Pierwsza opouszcza tyle ile przytrzymam
Wydaje mi sie że ten zóty plastikowy element który jest na srodku pod przyciskiem chaczy jak wciskam przycisk i stad ten problem. Spróbuje jeszcze raz rozebrac, moze cos wymysle.
Jak na razie nie bardzo mam skad wziac na podmianke
Jak na razie nie bardzo mam skad wziac na podmianke
Ostatnio zmieniony pt lis 07, 2008 00:39 przez Kavior, łącznie zmieniany 1 raz.
Hej, chciałbym sie podpiąc pod temat:)
mam u siebie podgrzewane fotele, ale nie działają odkąd kupiłem samochód... patrzyłem miernikiem na te dwa grubsze przewody, ale nie mam tam napięcia. Zakładam ze standardowo na czarnym ma byc masa, czerwony +, tak?
Jak sie do tego zabrać zeby wiedziec co im jest? bezpieczniki 44 i 5 ok,
Jakie powinny być napiecia na wyjściach pod fotelem i w kostkach? Są po drodze jeszcze jakies regulatory, przekazniki itd, które mogły sie spalić?
Dajcie znać, dzieki:)
mam u siebie podgrzewane fotele, ale nie działają odkąd kupiłem samochód... patrzyłem miernikiem na te dwa grubsze przewody, ale nie mam tam napięcia. Zakładam ze standardowo na czarnym ma byc masa, czerwony +, tak?
Jakie powinny być napiecia na wyjściach pod fotelem i w kostkach? Są po drodze jeszcze jakies regulatory, przekazniki itd, które mogły sie spalić?
Dajcie znać, dzieki:)
Witam mam ten sam problem z fotelami raz tylko zadzialalo ogrzewanie az mnie w tylek parzylo rano jak bylo 4 stopnie teraz jest -5 i nie grzeja sytuacja jak wyzej tylko jeszcze nie sprawdzalem rezystancji na kostce przy fotelach przy przelaczniku grzania jest raczej okmicello pisze:Hej, chciałbym sie podpiąc pod temat:)
powlaczeniu na stopien od 1-5
bialo/czerwony 12v
niebiesko czarny 12v
brazowy - masuje
czarno bialy - 1,34v
czrno brazowy- 12v
niebiesko siwy 0v
porada dla kolegi KAVIOR jezeli chodz o sensor deszczu sprawdz czy masz miedzy czujnikiem a szyba specjalny zel moze ktos wumienial szybe i zalozyl czujnik bez zelu u mnie tak bylo i wycieraczki dzialaly tak jak u ciebie teraz przykleilem zel i jest super jak by co to mam jeszcze jedno kuleczko tego zelu pozdro
ale to w obu naraz by sie przepalila?
A moze wiesz jak podlaczyc zeby sprawdzic na krótko czy maty sa sprawne
Bo jest jeszcze taka sprawa ze w czwórkach fotele wlaczaly sie przy niskiej temp. to prawda? moze cos z tym jest nie tak
A moze wiesz jak podlaczyc zeby sprawdzic na krótko czy maty sa sprawne
Bo jest jeszcze taka sprawa ze w czwórkach fotele wlaczaly sie przy niskiej temp. to prawda? moze cos z tym jest nie tak
Ostatnio zmieniony sob lis 22, 2008 21:17 przez pepu12, łącznie zmieniany 1 raz.
nieprawdapepu12 pisze:Bo jest jeszcze taka sprawa ze w czwórkach fotele wlaczaly sie przy niskiej temp. to prawda?
jeśłi sięgniesz do wtyczki fotela - masz tam 3 lub 4 przewody, z których 2 sa grubsze - jest to masa i zasilanie maty - jeśli tam podasz napięcie to powinien zacząć grzać - następne dwa cieńsze to masa i powrót z czujnik nagrzania - w golfie 4 jest on w formie przewodu - ułożonego na środku maty, w golfie 3 w formie pastylki.
to jest właśnie powrót z czujnikapepu12 pisze:czarno bialy - 1,34v
to jest zasilanie podświetleniapepu12 pisze:niebiesko siwy 0v