[mk3] szybo-elektryczny problem

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
merx
Nowicjusz
Nowicjusz

[mk3] szybo-elektryczny problem

Post autor: merx » ndz sie 07, 2005 20:13

Witam.
Mam taki problem w moim golfiku 4d z elektrycznymi szybami i szyberdachem:
1. Pasazer z tylu nie moze otworzyc z jednej strony szyby kierowca z konsoli tez nie ale gdy jest otwarty szyber to tym przyciskiem w konsoli od tylniej szyby sie go zamknie.
2. Kilka razy po przekreceniu kluczyka w nagrzanym od slonca golfiku gdzies z okolicy silniczka od szyberdachu bylo slychac jakies zgrzytanie czy iskrzenie.
3. Jakies 3 razy przy otwieraniu drzwi otworzyly mi sie czesciowo wszystki 4 okna.

Mysle ze w miare to jasno opisalem. Bede wdzieczny za wszelkie wskazowki.
Pozdrawiam.

niech moc będzie z wami

[img]http://mcddz.funpic.de/m-ban.gif[/img]

Awatar użytkownika
tomek26106
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: tomek26106 » ndz sie 07, 2005 21:33

W odp. na pytanie 3 jest taka funkcja w VW ze gdy otwierasz lub zamykasz dzwi i przytrzymasz kluczyk dłuzej w tej pozycji wszystkie szyby się zamykają lub otwierają, przydaje się to głównie w upalne dni gdzy szybko chcemy przewietrzyć wnętrze.
Pytania 1 nie jestem pewien gdyz umnie to niedziała ale przy sterowaniu tylnymi szybami w konsoli pomiedzy przyciskami od szyb masz wyłącznik , który przełącza skrajny przycisk na szybe lub szyber.
2- no cóz, nic dobrego to niewrózy
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
merx
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: merx » ndz sie 07, 2005 21:58

Widze ze mamy to samo autko.
Wiedzialem o opcji domykania szyb ale nie wiedzialem o odmykaniu. Pozatym w tych kilku przypadkach nie dalo sie otworzyc bez uchylania szyb - otwieralem i zamykalem kilka razy na raz i zawsze otwieraly sie dzwi z oknami. Jutro to sprawdze. Co do tego przelacznika to jest to blokada otwierania szyb przez pasazerow z tylu.

niech moc będzie z wami

Awatar użytkownika
tomek26106
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: tomek26106 » ndz sie 07, 2005 22:15

merx pisze:Wiedzialem o opcji domykania szyb ale nie wiedzialem o odmykaniu. Pozatym w tych kilku przypadkach nie dalo sie otworzyc bez uchylania szyb - otwieralem i zamykalem kilka razy na raz i zawsze otwieraly sie dzwi z oknami.
bo jezeli raz przytrzymasz to musisz potem troche poczekać az zamek wróci tylko do zamykania i otwierania samych dzwi.
merx pisze:Co do tego przelacznika to jest to blokada otwierania szyb przez pasazerow z tylu.
dzięki za pomoc, juz wiem dlaczego to nie działa.

Awatar użytkownika
mACK
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: mACK » ndz sie 07, 2005 22:40

witam , przyciski na konsoli sluzą tylko do otwierania/zamykania tylnych szyb posrodku nich jak napisano jest przełącznik do blokowania otwierania przez pasazerów,nim mi nie wiadomo o sterowniu szyberdachem tymi przyciskami( jak tam sie dzieje to chyba jest cos nie tak).
P.S>przytrzymanie kluczyka domyka rowniez szyberdach .

Awatar użytkownika
merx
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: merx » pn sie 08, 2005 17:02

Dzisiaj zrobilem kilka testow.
Rzeczywiscie przy otwieraniu drzwi mozna otworzyc wszystki okna :grin: (tylko ta jedna szybka z ktora mam problrm sie nie otwiera).
Co do tej szybki. Przy probie otwarcia wlacznikiem w drzwiach czy tez w konsoli gdzies w silniczku od szybra slychac pykanie (przycisniecie-pykniecie). Przy otwartym szyberku przyciski te zamykaja szyber takze gdy przyciskam 'otworz' ale w tedy jedno nacisniecie to czesciowe zamkniecie.
Dzieki za dotychczasowe wskazowki i czekam na nowe.
Pozdro.

[ Dodano: Wto Sie 30, 2005 17:22 ]
Dzisiaj elektryk rozwiazal moj problem :grin: okazalo sie jak to okreslil "kabelki byly skopane".

Pozdro

niech moc będzie z wami

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”