chcę wymienić pasek rozrządu w VW polo 1.0 50 KM z roku 2001 (ostanie wydanie modelu z lat 95-01). Czy ktoś może mi doradzić na co zwrócić uwagę żebym nie popełnił błędu? A może ma ktoś książkę do naprawy takiego modelu?
pozdrawiam
Jak wymienić pasek rozrządu w Polo 1.0?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Witam i gratuluje odwagi ja tez mialem zamiar wymienic sam pasek rozrzadu nawet mam ksiazke wg której to wystarczy odkrecic pare srubek ustawic kola w odpowiednich miejscach i po robocie . Ale na cale szczescie oddalem samochod do warsztatu bo: tych paru srubek nie dalo sie odkrecic narzedziami którymi dysponuje sie w garazu , dodatkowo rozciekla sie pompa wody a wymiana kosztuje u mnie w miescie 120 zl wiec nie ryzykuj bo pomylka moze kosztowac 10albo 20 razy wiecej niz wymiana w warsztacie.
Pozdrawiam
Max
Pozdrawiam
Max
cześć Max,
nie sądzę żeby to była ąz tak trudna robota bo już nie raz wymienaiło się rozrządy w różnych autkach ale z VW mam doczynienia po raz pierwszy. Oczywiście nie robię też tego codziennie więc nie mam dużej wprawy. A byłaby możliwość żebyś mi zeskanował z twojej książki te strony o rozrządzie?
z pozdrawieniami
Artur
nie sądzę żeby to była ąz tak trudna robota bo już nie raz wymienaiło się rozrządy w różnych autkach ale z VW mam doczynienia po raz pierwszy. Oczywiście nie robię też tego codziennie więc nie mam dużej wprawy. A byłaby możliwość żebyś mi zeskanował z twojej książki te strony o rozrządzie?
z pozdrawieniami
Artur