odma w mk4
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- bartos 2008
- Mały gagatek
odma w mk4
gdzie dokładnie znajduje się odma w mk4 bo na wyszukiwarce można się dużo naczytać ale o innych mk... interesuje mnie to bo chcę to sprawdzić jeśli jest z tym tak dużo problemów!
może mi ktoś podeśle link lub po prostu foto???
wielkie dzięki
może mi ktoś podeśle link lub po prostu foto???
wielkie dzięki
[img]http://images48.fotosik.pl/34/7a8361a264f9111a.jpg[/img]
pozdrowionka
pozdrowionka
- LASOT-A
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Masz tu temacik: http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=2479119#2479119
Brillantschwartz perleffect - LA9V
Jeżdże nisko, leże na glebie, grunt to zawieszenie... Jedziesz?
Jeżdże nisko, leże na glebie, grunt to zawieszenie... Jedziesz?
druciarski sposób na pozbycie się oleju w dolocieEso pisze:co to za patencik z ta butelka??
PS. to chyba jest zapożyczone przeze mnie z innego forum zdjęcie z moim opisem (te od lewej)
ale to jest tylko "wierzchołek góry lodowej" odmy czyli jej wyjście z silnika na zewnątrz gdzie lubi sobie olej lecieć na stronę zimną turbiny i dalej poprzez intercooler i obudowę zaworu EGR i klapy gaszącej do kolektora ssącego.
Swoją drogą nie spotkałem się jeszcze z jej zamarzaniem lub niedrożnością w TDI a co nadal mnie ciekawi bo mam silnik ALH to wg schematu elektrycznego podawanego w książce "Sam naprawiam Golf IV i Bora Dietera Korpa" to mam u siebie podgrzewacz odmy choć jeszcze się nie dopatrzyłem gdzie wchodzą kable zasilające do tego podgrzewacza i gdzie jest on umieszczony a dla ciekawostki wkleję skan z tego schematu
... chyba nie wkleję teraz bo mam problem z otwarciem strony fotosika ale może dziś rano da radę.
[ Dodano: 20 Sty 2009 08:02 ]
chodzi o N79 na tym schemacie :
- bartos 2008
- Mały gagatek