nie odpala ABU

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Cysiu_NS
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

nie odpala ABU

Post autor: Cysiu_NS » pt sty 23, 2009 17:11

Witam wszystkich mam problem z silnikiem. Auto dzien wczesniej jezdzilo nic nie stukalo szarpalo wszystko w porzadku, zostalo na noc, rano nie odpalilo, po pracy zaczolem szukac usterki. Wymienilem kopulke, palec kable WN (BERU)suszylem cewke zaplonowa. Nieznam sie na elektryce niemam pojecia jak cos sprawdzic, niemam rowniez mozliwosci podlaczenia kompa. Moje przypuszczenie pada na cewke zaplonowa, czujnika halla aparat zaplonowy, duzo czytalem o tym na forum. Dodam ze iska jest na kable WN, cewka przy probie odpalania robi sie ciepla. Nakrecilem 2 filmiki jak auto sie zachowuje, moze komus to pomoze w znalezieniu usterki. Za wszystkie rady z gory dziekuje.

Ostatnio zmieniony pt sty 23, 2009 17:18 przez Cysiu_NS, łącznie zmieniany 1 raz.

Życie jest piękne! Jeśli prawidłowo dobierze się środki antydepresyjne.

Awatar użytkownika
prezesik25
VWGolf.pl Killer
VWGolf.pl Killer
Kontakt:

Post autor: prezesik25 » pt sty 23, 2009 17:41

aktualnie siedzę w pracy i filmików nie mogę obejrzeć (zablokowany YOUTUBE), ale z tego co piszesz to napewno pomyliłeś kolejność przewodów WN. Przewody WN (jeżeli nie znasz kolejności) wymienia się kolejno, jeden stary zdejmujesz, i na jego miejsce zakładasz nowy i tak po kolei wszystkie kable.
Kolejność kabli patrząc na kopułkę to 1-3-4-2.
Ostatnio zmieniony pt sty 23, 2009 17:51 przez prezesik25, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
Obrazek

Cysiu_NS
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: Cysiu_NS » pt sty 23, 2009 17:54

Przewody WN zostaly wymienione po usterce wczesniej niebyly ruszane, kolejnosc nie zostala pomylona, rowniez palec oraz kopulka sa zalozone dobrze.

Życie jest piękne! Jeśli prawidłowo dobierze się środki antydepresyjne.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”