Ubywa oleju ok 1l na300km
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Ubywa oleju ok 1l na300km
Witam mam golfa IV i od ostatniej wymiany oleju zauważyłem ze zaczyna ubywać oleju, co moze być tego przyczyną? Prosze o jakies sugestie. dzieki
Ostatnio zmieniony pn lut 16, 2009 00:36 przez jordan1a, łącznie zmieniany 1 raz.
nie zauważyłem spadku mocy, i tez nie jest to raczej uszczelka bo nie dymi jeździ normalnie, mozliwe zeby powodem było wlanie innego rodzaju oleju niz wcześniej, nie ma plamy pod autem, a jak najlepiej sprawdzić poziom oleju? wcześniej wlałem olej i około 2 tyg nie ubywał i tak jakby naraz ubyła tak duza ilość
Ostatnio zmieniony ndz lut 15, 2009 22:59 przez jordan1a, łącznie zmieniany 1 raz.
- cinekban87
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
jak 1.4 to norma
http://www.mapet-TUNING.com
Najlepszy w sieci SKLEP TUNINGOWY !
Zawieszenia - największy wybór !!! również Air-Ride !
greg na kilku przypadkach znajomych wiem ze niestety silniki 1.4 biora olej jak chore...
pojechalem nawet z kumplem do seriwsu VW takim mk4
autem jezdzi jego zona wiec delikatnie
chcial robic remot silnika nwet kumpel jakies uszczelanicze i co tam tylko..
i nawet Pan w ASO go osiwecil ze te silniki czesto gesto biora olej...
nie jest jedynym przypadkiem
poza tym w branzy motoryzacyjnej tez kumpel poczytal i to samo wyszlo ze biora olej masakrycznie....
moze ktos ma lepsza wersje i gorsza zalezy jak trafi ale on spotkal jzu tez gosci z tym problelem w 1.4 wlasnie
jedyne co to zle przecyztalem tytul.. i moj blad fakt myslalem ze 1l na 3tys km a tu widze 300.. no to to fakt jzu przesada straszna...
pojechalem nawet z kumplem do seriwsu VW takim mk4
autem jezdzi jego zona wiec delikatnie
chcial robic remot silnika nwet kumpel jakies uszczelanicze i co tam tylko..
i nawet Pan w ASO go osiwecil ze te silniki czesto gesto biora olej...
nie jest jedynym przypadkiem
poza tym w branzy motoryzacyjnej tez kumpel poczytal i to samo wyszlo ze biora olej masakrycznie....
moze ktos ma lepsza wersje i gorsza zalezy jak trafi ale on spotkal jzu tez gosci z tym problelem w 1.4 wlasnie
jedyne co to zle przecyztalem tytul.. i moj blad fakt myslalem ze 1l na 3tys km a tu widze 300.. no to to fakt jzu przesada straszna...
http://www.mapet-TUNING.com
Sprawdzaj sobie olej jak silnik troche pochodzi, nie koniecznie musi sie zagrzać do 90 stopni, jeśli przejedziesz niewielki dystans odczekaj z 15 minut, niech olej spłynie i sprawdz sobie wtedy, oczywiście na prostej powierzchni i jak chcesz zmierzyć ubywanie oleju to zawsze sprawdzaj tak samo, a nie że raz na zimnym jak rano wstaniesz raz po odczekaniu na ciepłym.
-
- Mały gagatek
-
- Mały gagatek