Wzrost obrótów przy naciskaniu hamulca.
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Wzrost obrótów przy naciskaniu hamulca.
Witam mam u siebie silnik 2.0 8v czyli 2E . Mam dziwny objaw przy naciskaniu pedału hamulca tzn systematycznym naciskaniu tak np jak sie odpowietrza hamulce wzrastają obroty silnika. Czym dłużej pompuje tym coraz większe obroty.Przy pojedynczym naciśnięciu hamulca i trzymaniu go nic się śniedzieje .Dodam ze wcześniej miałem silnik 1.8 RP i było to samo.Dodam ze zmieniałem chyba juz ze 3 serva i na kazdym dzieje sie to samo.Gdzie szukać przyczyny bo zaczyna byc to irytujace .
- krzysio1985
- Ma gadane
- Kontakt:
- krzysio1985
- Ma gadane
- Kontakt:
Re: Wzrost obrótów przy naciskaniu hamulca.
ciężka sprawa z tymi obrotami hihi zmień sobie zaworek a poczujesz różnice chyba że kawałki floku wpadły w przewód a wtedy fajnie nie będzie .pozdrawiamBLACK pisze:Witam mam u siebie silnik 2.0 8v czyli 2E . Mam dziwny objaw przy naciskaniu pedału hamulca tzn systematycznym naciskaniu tak np jak sie odpowietrza hamulce wzrastają obroty silnika. Czym dłużej pompuje tym coraz większe obroty.Przy pojedynczym naciśnięciu hamulca i trzymaniu go nic się śniedzieje .Dodam ze wcześniej miałem silnik 1.8 RP i było to samo.Dodam ze zmieniałem chyba juz ze 3 serva i na kazdym dzieje sie to samo.Gdzie szukać przyczyny bo zaczyna byc to irytujace .
- guti
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
heeh wymien i 4 servo a tez Ci nic nie pomozeBLACK pisze:Dodam ze zmieniałem chyba juz ze 3 serva i na kazdym dzieje sie to samo.Gdzie szukać przyczyny bo zaczyna byc to irytujace .
tak dziala wspomaganie hamulców ;D wciskajac pedał zabierasz troszke podcisnienia , , auto sie delikatnie dusi , wiec musza podskoczyc obroty cala tajemnica
Zycie jest za krótkie , zeby jezdzic DIESLEM!!
Serwo działa na zasadzie podciśnienia. Jak puszczasz pedał gazu to podciśnienie wzrasta w układzie ssącym i w serwie też ono jest. Dzięki temu właśnie podciśnieniu można lekko naciskać pedał hamulca i działa on lekko. Gdy na postoju naciskasz hamulec to wtłaczasz powietrze z serwa do układu ssącego, a co za tym idzie dajesz silnikowi więcej powietrza. To właśnie to powietrze podnosi ci obroty. Dzieje się tak w każdym aucie z przepustnicą w układzie ssącym.
-
- Nowicjusz
- tympy mechanik
- Forum Master
- Kontakt: