Zalało auto
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- grandi
- Lord GTI
- Auto: Octavia
- Silnik: AQY
Zalało auto
Witam dość poważny problem , potrzebuje szybkiej pomocy w wyszukiwarce nie ma , odkurzałem dziś golfa , patrze a tam pełno wody w przednich korytkach pod wykładziną była dosłownie wanna a wygłuszenie mokre , nie wiem nie sprawdzałem , ale chyba o się zaczęło dziać po wymianie szyby .. została założona nowa szyba wa auto glass , na podszybiu było niewiele rdzy z prawej strony może z 3 cm , i wyczyścili zasmarowali i założyli , woda leci po wygłuszeniu kielicha na samym przodzie tam spływa bo czuć jest strasznie mokro jak włożę tam rękę , prosił bym o pomoc , uszczelniałem szybę silikonem i nadal to samo prosił bym o pomoc .
...wiesz co jest szykiem , jeździć klasykiem a nie plastikiem...
Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;
Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;
otóż i ja mam taki problem, podszybie mam suche, dziur w podłodze zero, odpływy drożne a woda jest i też tapicerka przy lewym przednim kole mokra:| w mrozy młotkiem kułem lód bo tyle tego tam było. Zastanawiam się czy gdzieś koło pedałów nie cieknie. Albo z dywanika mi przecieka woda. Chodź mi się to już dzieje dobre kilka lat i przyczyny nadal nie znalazłemgrandilodz pisze:woda leci po wygłuszeniu kielicha na samym przodzie tam spływa bo czuć jest strasznie mokro jak włożę tam rękę , prosił bym o pomoc , uszczelniałem szybę silikonem i nadal to samo prosił bym o pomoc .
- grandi
- Lord GTI
Gąbka nad bezpiecznikami mokra?89Bartezz pisze:otóż i ja mam taki problem, podszybie mam suche, dziur w podłodze zero, odpływy drożne a woda jest i też tapicerka przy lewym przednim kole mokra:| w mrozy młotkiem kułem lód bo tyle tego tam było. Zastanawiam się czy gdzieś koło pedałów nie cieknie. Albo z dywanika mi przecieka woda. Chodź mi się to już dzieje dobre kilka lat i przyczyny nadal nie znalazłem
Właśnie sucha jest, szybe niedawno wymieniałem, uszczelka założona nowa,Gąbka nad bezpiecznikami mokra?
Odpływy po obu stronach drożne, linki wszystkie obklejone do okoła silikonem a woda jak była tak jest nadal
Błotniki oba miałem kiedyś zdjęte, potem gruba warstwa konserwacji więc nie powinno ciec tędy, lecz kiedyś będzie czas, wyjmę całą tapicerkę i trzeba będzie użyć karchera bo już sam nie wiem gdzie ta woda się sączy
- grandi
- Lord GTI
U mnie to samo , n a przyszłość zostawiajcie starą uszczelkę jak jest dobra , ja zrobiłem ten błąd i założyłem nową, nie ułoży się za szybko jest za miękka i dochodzi dobrze
dzięki TAZ za info.Zresztą objaśniłeś mi sprawę na PWTAZ pisze:Każdy sklep motoryzacyjny ci sprowadzi. Ceny od 47zł w górę.
Golf in progress...7.07.09 Progress WSTRZYMANY...25.11.09 Start Progress....1.04.2010 Progress WSTRZYMANY.....26.03.2012 Golf SOLD.
...: SZUKAM PRACY-ZAOPATRZENIE kat.B,KOMIS SAMOCHODOWY,SKLEP MOTORYZACYJNY :...
...: SZUKAM PRACY-ZAOPATRZENIE kat.B,KOMIS SAMOCHODOWY,SKLEP MOTORYZACYJNY :...
Witam.
Dziś rano spotkała mnie nie miła niespodzianka po otwarciu drzwi zobaczyłem że wszędzie jest woda 1 cm ponad tapicerke na podłodze
szybko wziąłem na garaż rozkręciłem pół auta i znalazłem chyba przyczynę
15 minut szczotką drucianą i ukazał się taki widok, stara konserwacja po prostu wymyła się, a odpływ blokowała kupka kitu czy czegoś innego co najciekawsze woda nie kapała na bezpieczniki tylko inną drogą spływała koło pedałów na podłogę. Mam nadzieje ze teraz już będzie dobrze
Dziś rano spotkała mnie nie miła niespodzianka po otwarciu drzwi zobaczyłem że wszędzie jest woda 1 cm ponad tapicerke na podłodze
szybko wziąłem na garaż rozkręciłem pół auta i znalazłem chyba przyczynę
15 minut szczotką drucianą i ukazał się taki widok, stara konserwacja po prostu wymyła się, a odpływ blokowała kupka kitu czy czegoś innego co najciekawsze woda nie kapała na bezpieczniki tylko inną drogą spływała koło pedałów na podłogę. Mam nadzieje ze teraz już będzie dobrze
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
kolego jak nawet nowa uszczelke dasz a jest mnustwo rdzy to nic nie pomoze...TAZ pisze:Zazwyczaj wystarczy wyczyścić podszybie z syfu i dać nową uszczelkę szyby. Warto też zakleić dobrze silikonem wejście linki od otwierania maski bo często po jej uszczelce cieknie woda.
a gdzie dokladnie wymieniales ta szybe?? tylko nie mow ze na inflanckiej hihi
Witam.
Dziś rano przychodzę do auta z myślą że po wczorajszych deszczach będzie suchutko a tu masz ci los basenik znów
Dobrze że jeszcze nie składałem tapicerki w ogóle i zrobiłem test, lałem po błotniku i nic nie kapie do środka, polałem przednią szybę i nic, odchyliłem lekko uszczelkę przedniej szyby, nalałem niewielką ilość wody i masz ci strumyczek na bezpieczniki i podłogę.
Zdjąłem maksownice głośnika, słupek plastykowy i dotykam ręką i mokro też.
Mam pytanie w związku z tym, gdzie jest odpływ tego otworu spod uszczelki? w którym miejscu woda wylatuje? bo mi się zdaj,e że u mnie leci wprost do podszybia, gdyż po polaniu słyszałem wyraźne kap kap kap do podszybia a potem strumyczek...
Dziś rano przychodzę do auta z myślą że po wczorajszych deszczach będzie suchutko a tu masz ci los basenik znów
Dobrze że jeszcze nie składałem tapicerki w ogóle i zrobiłem test, lałem po błotniku i nic nie kapie do środka, polałem przednią szybę i nic, odchyliłem lekko uszczelkę przedniej szyby, nalałem niewielką ilość wody i masz ci strumyczek na bezpieczniki i podłogę.
Zdjąłem maksownice głośnika, słupek plastykowy i dotykam ręką i mokro też.
Mam pytanie w związku z tym, gdzie jest odpływ tego otworu spod uszczelki? w którym miejscu woda wylatuje? bo mi się zdaj,e że u mnie leci wprost do podszybia, gdyż po polaniu słyszałem wyraźne kap kap kap do podszybia a potem strumyczek...