Miękki hamulec
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Miękki hamulec
Witam!
Mam samochod od wrzesnia, zrobilem nim do dnia dzisiejszego 13 tys km. Od pazdziernika do polowy lutego jezdzilem nim tylko po Irlandii. Potem zjechalem nim do Polski. Wszystko bylo ok, az do czasu kiedy musialem znow wyjechac i tydzien nie uzywalem samochodu. Po powrocie gdy odpalilem silnik i wcisnalem pedal hamulca, powoli schodzil do samej podlogi. Pojezdzilem troche i na kazdych swiatlach problem wracal, az nagle hamulec zrobil sie calkiem miekki i wpadl w podloge (przy tym prawie wjechalem w poprzedzajacy mnie samochod). Sprawdzilem poziom plynu, ale zbiornik okazal sie pusty. Kupilem nowy plyn, wlalem i pojezdzilem kilka km. Hamulce prawie nie dzialaja, a plynu nie ubywa. Co moze byc przyczyna??
Mam samochod od wrzesnia, zrobilem nim do dnia dzisiejszego 13 tys km. Od pazdziernika do polowy lutego jezdzilem nim tylko po Irlandii. Potem zjechalem nim do Polski. Wszystko bylo ok, az do czasu kiedy musialem znow wyjechac i tydzien nie uzywalem samochodu. Po powrocie gdy odpalilem silnik i wcisnalem pedal hamulca, powoli schodzil do samej podlogi. Pojezdzilem troche i na kazdych swiatlach problem wracal, az nagle hamulec zrobil sie calkiem miekki i wpadl w podloge (przy tym prawie wjechalem w poprzedzajacy mnie samochod). Sprawdzilem poziom plynu, ale zbiornik okazal sie pusty. Kupilem nowy plyn, wlalem i pojezdzilem kilka km. Hamulce prawie nie dzialaja, a plynu nie ubywa. Co moze byc przyczyna??
Ostatnio zmieniony wt mar 03, 2009 19:10 przez jasju, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Nowicjusz
-
- Nowicjusz
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
Ja też mam problem dot. hamulców a konkretnie czujnika hamulców.
Wczoraj mi się włączył i za bardzo nie wiem co robić?
Dlatego mam pytanie do tych co mieli już taką sytuację co dalej?
Dalej jeździć?
Czy ten czujnik jest na każdym kole czy tylko moze na jednym?
GOLF IV TDI 1.9(90KM)
Za pomoc serdeczne dzięki.
Pozdro
Dalej jeździć?
Czy ten czujnik jest na każdym kole czy tylko moze na jednym?
GOLF IV TDI 1.9(90KM)
Za pomoc serdeczne dzięki.
Pozdro
-
- Ma gadane
- Kontakt:
sprawdz klocki..Black_Smith pisze:Ja też mam problem dot. hamulców a konkretnie czujnika hamulców.
Dalej jeździć?
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=217703&postdays=0&postorder=asc&start=0 ...by ojciec89
szczerze powiem ze mam blade pojecie o naprawach, ale chcialem miec jaki kolwiek obraz jak jutro pojade do mechanika, bo jestem na mazurach od tygodnia, a pochodze z poludnia...wiec nie chce zeby mi nagadali Bog wie co:)), dzieki za rady, pozdrawiam i napisze co bylo nie halo, chociaz dzis jezdzilem i jest znacznie lepiej:)
miękki hamulec
Ja również mam od dzisiaj podobny problem w mk IV 1,6 SR.do wczoraj wszystko działało OK,a dziś hamulec schodzi do dechy i przy końcu trochę hamuje.Żadna kontrolka się nie pali.sprzęgło chodzi normalnie,pod samochodem nie zauważyłem żadnych wycieków
też miałem podobny problem wyciek płynu hamulcowego z tyłu koła ,okazało sie że to podkładka a właściwie dwie założyłem miedziane bo tamte aluminowe niewytrzymały zbyt długo 10 lat:) koszt kilka złotych.jasju pisze:witam:)
odnosnie mojego problemu, zostal usuniety w warsztacie, podobno byl to wyciek przy tylnim kole, spod jakiejs podkladki, ktora bardzo ciezko dostac, ponoc nieosiagalna w polsce, chociaz wydaje mi sie ze wkrecano mi bajer:)), a koszt 150 zl, bo niby 60 zl kosztowal caly plyn hamulcowy....
pozdrawiam
sw