Chciałbym, żeby ludzie posiadajacy Automat w mk2 wypowiedzieli się na temat skrzyni jak czesto wymieniać olej, filtr itp ...
Czy szarpie wam przy zmianie biegów jak jest <zimny> ?
Gdzie w 3miescie zajmuja sie automatami ??
Jak dolać olej ... ??
Nigdy jeszcze nie mialem automata jestem zielony [/quote]
Golf 2 Automatyczna skrzynia biegów
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Ja mam 1,6 RF i jechalem max 160-175, ale tylko raz zeby sprobowac ile pojdzie.
Skrzyni raczej nie uszkodzisz predkoscia (no chyba ze jezdzisz po pasie startowym caly czas z maksymalna )
Na zimnym silniku, jak ruszam rano to czuc zmiane biegow, ale ja rzadko kiedy czekam po odpaleniu auta, na rozgrzanym jest praktycznie nieodczuwalna.
Olej co 50.000? Mi w serwisie powiedzieli ze co 100.000
Pozdr
p.s. poszukaj w FAQ- tam pisze sporo o automatach
Skrzyni raczej nie uszkodzisz predkoscia (no chyba ze jezdzisz po pasie startowym caly czas z maksymalna )
Na zimnym silniku, jak ruszam rano to czuc zmiane biegow, ale ja rzadko kiedy czekam po odpaleniu auta, na rozgrzanym jest praktycznie nieodczuwalna.
Olej co 50.000? Mi w serwisie powiedzieli ze co 100.000
Pozdr
p.s. poszukaj w FAQ- tam pisze sporo o automatach
- daaroo
- Forum Master
- Kontakt:
z ta temperatura silnika to chyba sobie zarty robiszfabian pisze:Możesz spokojnie pomykać tylko kontroluj temperature silnika. Skrzynie automatyczne pracuja najlepiej kiedy temperatura silnika ma cos okolo 80 stopni C.
Co do jazdy nie powinno szrpać, no chyba ze coś jest nie tak z wewnetrzym przegubem.
Pozdrawiam