Problem z zamkiem tylnia klapa
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Problem z zamkiem tylnia klapa
witam mam golfa IV variant i nie działa mi klamka w tylnej klapie naciskam ja i nic sie nie dziej jaka może być to przyczyna ??
Zamek jest na elektromagnes. MOże to być problem elektryczny - nie dochodzi prąd, bezpiecznik itp.
A najprawdopodobniej zamek się schrzanił, bo ze spryskiwacza tylnej szyby cieknie ci od środka plyn... prosto na ten zamek....
nie masz np. problemów z oświetleniem bagaznika? (lampka na suficie?) - bo to jest połączone z tym zamkiem...
Stawiam na to, że zgnił mechanizm zamka.
Nowy zamek 125 zł w serwisie, na szrocie 50 zł
Jak będzie zdejmował tapicerkę z klapy, to lepiej kogoś zawołaj do pomocy, bo jak juz odkręcisz te 3 śrubki, to potem trzeba pudziana, żeby wyrwał osłonę z zatrzasków.
pozdrawiam
A najprawdopodobniej zamek się schrzanił, bo ze spryskiwacza tylnej szyby cieknie ci od środka plyn... prosto na ten zamek....
nie masz np. problemów z oświetleniem bagaznika? (lampka na suficie?) - bo to jest połączone z tym zamkiem...
Stawiam na to, że zgnił mechanizm zamka.
Nowy zamek 125 zł w serwisie, na szrocie 50 zł
Jak będzie zdejmował tapicerkę z klapy, to lepiej kogoś zawołaj do pomocy, bo jak juz odkręcisz te 3 śrubki, to potem trzeba pudziana, żeby wyrwał osłonę z zatrzasków.
pozdrawiam