obroty skaczą i spadają
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
obroty skaczą i spadają
witam szanownych kolegów i prosze o pomoc a mianowicie obroty w moim mk3 silnik abs czasami skoczą do 1200 i tak stoją a czasami potrfią spadac tak az auto gaśnie dzieje sie tak gdy np jade zatrzymam sie na krzyzówce mam 800 a na nastepnej krzyzowce mam juz 1200 czasami jak wycofuje to prafie gaśnie. czy to silniczek krokowy ???
czy cos innego prosze o pomoc i z góry dziekuje
czy cos innego prosze o pomoc i z góry dziekuje
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
Silnik ABS czyli monowtrysk? Ja mam ADZ ale to niewielka różnica i u mnie takie objawy były jak miałem uszkodzoną podstawę gumowo metalową zespołu monowtrysku. Łapał lewe powietrze i obroty szalały. Sprawdź czy monowtrysk się nie kiwa za bardzo. Koszt wymiany ok 50 zł a roboty na 15 min.
Obroty
Obroty
witam. ja tez mialem dawniej taki problem tez silnik ABS. strasznie falowały obroty i czesto sie wieszaly, raz 1300 raz 1600 obr a czasami nawet gasl. pomogla wymiana czujnika temperatury tego na plastikowym krućcu z przodu glowicy. on jest chyba odpowiedzialny za obroty silnika w zaleznosci od jego temperatury. po wymianie wszystko wrocilo do normy i smigam na nim do dzis, a kupilem za niecale 15 zl pozdrawiam
a wiec chciałbym podziekowac za kazdy post oraz dodac jeszcze kilka wskazówek ktore mi sie przypomniały otóz pare dni temu gdy wyjezdzałem z parkingu na wstecznym auto zgasło i długo musiałem go krecic zanim odpalił i smierdziało w kabinie benzyną
a dzisiaj zauwazyłem ze gdy stoje na luzie i dodam gazu to bardzo wolno schodzi z obrotów HELP
[ Dodano: 20 Mar 2009 18:33 ]
czy ktoś może jeszcze potwierdzić diagnoze kolegów oraz mam pytanie czy aby wyczyscic krokowca trzeba zdejmowac wtrysk i jak go wyczyscic oraz ile zajmuje czasu cała ta operacja thnx.
a dzisiaj zauwazyłem ze gdy stoje na luzie i dodam gazu to bardzo wolno schodzi z obrotów HELP
[ Dodano: 20 Mar 2009 18:33 ]
czy ktoś może jeszcze potwierdzić diagnoze kolegów oraz mam pytanie czy aby wyczyscic krokowca trzeba zdejmowac wtrysk i jak go wyczyscic oraz ile zajmuje czasu cała ta operacja thnx.