Witam. Szykuje mi sie kompletny remont silnika 1.8 gti silnik PB. Przyczyna tego jest zerwany pasek rozrzady i zniszcznia ktore nastapily w wyniku tego incydentu. Chcialbym sie dowiedziec od uzytkownikow forum jakie proponuja kupic mi czesci do silnika, konkretnie chodzi mi tloki, zawory i wszystkie inne rzeczy kotre beda wymieniane, oraz czy proponujecie jakies ulepszenia silnika, planowanie glowicy, sportowy walek itd.
Dzieku za info. Pozdrawiam
Kompletny remont silnika PB
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Kompletny remont silnika PB
Ostatnio zmieniony pn mar 23, 2009 22:41 przez filipneo, łącznie zmieniany 1 raz.
wawel, to jest beznadziejny pomysl.
kupujesz silnik i nie wiesz do konca w jakim jest stanie.
Jak ktos robi auto dla siebie pownien zainwestowac w porządne czesci i tyle.
Pierscienei kpl to koszt ok 170-220 zł
Tłoki zalezy TAZ cos kiedys pisal ze ma dobrego szlifierz co kpl. tłoki z pierscieniami ma w granicy 800 zł
Przy remoncie silnika warto tez wymienic szklanki, porowadnice zaworowe, uszczelniacze.
szklanki kpl ok 160 zł
uszczelnaicze ok 20 zł kpl
Jak chce sie bawic w wałek rozrzadu to musisz sie liczyc z kwotą ok 800 zł.... wałek zalezy tez o jakiej ostrosci, mysle ze rozsadnie to t tak 268stopni...
kupujesz silnik i nie wiesz do konca w jakim jest stanie.
Jak ktos robi auto dla siebie pownien zainwestowac w porządne czesci i tyle.
Pierscienei kpl to koszt ok 170-220 zł
Tłoki zalezy TAZ cos kiedys pisal ze ma dobrego szlifierz co kpl. tłoki z pierscieniami ma w granicy 800 zł
Przy remoncie silnika warto tez wymienic szklanki, porowadnice zaworowe, uszczelniacze.
szklanki kpl ok 160 zł
uszczelnaicze ok 20 zł kpl
Jak chce sie bawic w wałek rozrzadu to musisz sie liczyc z kwotą ok 800 zł.... wałek zalezy tez o jakiej ostrosci, mysle ze rozsadnie to t tak 268stopni...