PROBLEM Z ZEGARAMI <mk3>
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
PROBLEM Z ZEGARAMI <mk3>
mam taki problem, w golfie 3 wymieniałem sobie orginalne żarówki na panel z diodami (do podświetlania zegarów) ,panel LED kupiłem na allegro za 15 zeta, no i od tamtej pory zaczęły mi sie jeba* wskazówki w zegarach, na początku nie pokazywało mi temperatury, prędkości,
i cos nie chciały sie włączyć długie światła, później wyjąłem ten panel, wsadziłem 1 oryginalną
żarówke co mi została i teraz psuje sie tylko prędkościomierz, raz pokazuje a raz nie, też w trakcie jazdy...
i standardowe pytanie- co to może być?
[/b]
i cos nie chciały sie włączyć długie światła, później wyjąłem ten panel, wsadziłem 1 oryginalną
żarówke co mi została i teraz psuje sie tylko prędkościomierz, raz pokazuje a raz nie, też w trakcie jazdy...
i standardowe pytanie- co to może być?
[/b]
-
- Nowicjusz
- Krembul
- Użytkownik
- Kontakt:
Co oryginał to oryginał. Jak się noie kombinuje to nic się nie psuje. Poza tym czego się spodziewałeś po panelu za 15 zł? Ja wychodzę z założenia, że jak już coś zmieniać to robić to samemu. Wtedy będziesz miał pewność, że będzie jak trzeba. Sprawdź wszystkie połączenia z oryginalną wiązką. Oprócz tego sprawdź cały panel. Może "producent" od którego go kupiłeś czegoś nie dopatrzył?
Sprzedam REFLEKTORY "golf IV look" do mk3 stan idealny+3 komplety żarówek xenon oraz SPORTOWY FILTR POWIETRZA K&N do mk3+olejki regenerujące(200PLN)
- dzikusek99
- Użytkownik
- Kontakt:
A co byś jeszcze chciał - grzebałeś w szafie, sciągałeś skazówki itp - jesli nie to masz spieprzoną wtyczkę i tyle - po co szukać dziury w całym - tym bardziej jeśli za kazdym razem nie działa coś innego.bartek20044 pisze:i tylko tyle macie do powiedzenia?
Pozdor
Corvax | A4 1.8tQ BEX | MK7 Alltrack 1.8TSI CJSB
Corvax | A4 1.8tQ BEX | MK7 Alltrack 1.8TSI CJSB
-
- Ma gadane
- Kontakt:
ja sie zastanawiam co ma panel led do twoich klopotow, tez mam ten patent u siebie i przy montazu przeciez nawet nie rozbierasz licznika tylko wyciaga sie folie wiec moim zdaniem ten panel to nie jest problem w tym przypadku, moze z wtyczka cos cudowales, moze licznik ci spadl etc.
w moim przypadku to nawet nie zle wyglada i nie narzekamA tak na marginesie jak ci swieci ten panel led bo ja uwazam ze to pieniadze w bloto. marnie oswietla
-
- Nowicjusz
świeci nawet fajnie, tylko mało co widac na zegarach (i tak zreszta nie działaja hehe),
standartowe zielone światło ma lepsze właściwosci optyczne...chodzi mi ze dokładniej widac wszysko, i chyba jednak mam spieprzona wtyczke, bo za kazdym razem musze pojeżdzic z
poł godziny, wtedy zegary mi sie nagrzewaja i zaczynaja działac tak jak trzeba
pozdro pozdro
standartowe zielone światło ma lepsze właściwosci optyczne...chodzi mi ze dokładniej widac wszysko, i chyba jednak mam spieprzona wtyczke, bo za kazdym razem musze pojeżdzic z
poł godziny, wtedy zegary mi sie nagrzewaja i zaczynaja działac tak jak trzeba
pozdro pozdro
- miszel78
- Mały gagatek
- Kontakt:
Też mam ten sam problem. Też zmieniłem podświetlenie i nie działaja tak jak powinny wskażniki poziomu paliwa i temperatury. Umnie o tyle dobrze ze nie działaja zawsze te dwa Przy kolejnych włączeniach stacyjki (nie raz za razem tylko po odczekaniu ok. 10 sekund) wskazówki jakby opadaja o 1 ząbek a co za tym idzie ich wskazania są zaniżone. Jezdze na razie z porozkrecanymi zegarami i czekam az ktos pomoze mi usunac problem. Pozdrawiam i z niecierpliwoscią czekam na jakis pomysł.
A co do ledów, to po kilku modyfikacjach nawet to jakos swieci
A co do ledów, to po kilku modyfikacjach nawet to jakos swieci
[url=http://dziecineostrady.prv.pl][img]http://img191.imageshack.us/img191/3922/troll7sx.jpg[/img][/url]
-
- Nowicjusz