witam
termin zalozenia gazy wypada mi wtedy co przegladu mam pytanie czy robic przeglad po zalozeniu gazy czy przed?
gaz i przeglad
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
wielkie dzieki wlasnie nie bylem pewien czy ktos nie bedzie chcial tego zkontrolowac jak zostalo zalozoneTACYK pisze:Odpowiedz jest prosta jesli zalozysz gaz i z nim pojedziesz na przeglad zaplacisz 60 zeta wiecej a chyba kazdy sie domysla ze w nowej instalce gazu przegladu z miejsca nie trzeba.Pozdrawiam
zgadzam się.TACYK pisze:Odpowiedz jest prosta jesli zalozysz gaz i z nim pojedziesz na przeglad zaplacisz 60 zeta wiecej a chyba kazdy sie domysla ze w nowej instalce gazu przegladu z miejsca nie trzeba.Pozdrawiam
jakiś czas temu byłem na stacji diagnostycznej i widziałem jak sprawdzano mkII.
gość chciał sobie zrobić normalny przegląd.
diagnosta pobadał kilka standardowych rzeczy w aucie, na instalację gazową nawet nie spojrzał, po czym wystawił rachunek na około 60 zł więcej za instalkę.
kolejne pieniądze dla naszego Państwa za nic.
sorry za tą konkluzję.
pozdr.
przegląd musisz zrobić w terminie a jeżeli gaz zamontujesz 1 dzień później to przegląd z gazem będzie dopiero za rok przy następnym przeglądzie. Teraz przeglądu gazu się nie robi po montażu (warsztat daje homologację na instalkę) a tylko przy okazji normalnego przeglądu który jest coś z 60pln droższy od normalnego.allebazi pisze:I tak i tak musisz zrobic przeglad bo jak cie koledzy zatrzymaja to bedziesz mial nieprzyjemnosci (tak jak ja)
Pozdrawiam
wojteks