FOX - ELEKTRYCZNE PODNOŚNIKI SZYB

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

peyot
Nowicjusz
Nowicjusz

FOX - ELEKTRYCZNE PODNOŚNIKI SZYB

Post autor: peyot » wt wrz 27, 2005 21:35

witam wszystkich!

od jakiegoś czasu zastanawiam sie nad montażem elektrycznych szyb w moim Golfie i rozważam różne opcje poszukiwania oryginału na szrocie lub zestw uniwersalny

czytałem na forum opinie dotyczące zestawów firmy SPAL (ostatecznie niezbyt polecane)

czy ktoś spotkał się juz z podnośnikami firmy FOX?

być może ktoś juz z takich korzysta i może wrzucić opinię na ich temat

ich zaletą jak podaje producent jest to , że są to "personalizowane" dla danego modelu podnośniki nie zmieniające wygladu auta

na koniec linka http://www.foxalarm.pl/oferta/eps/eps.html

ku_bi
Forumowy spamer :)
Forumowy spamer :)
Kontakt:

Post autor: ku_bi » wt wrz 27, 2005 22:02

nie słyszałem nigdy o tych podnośnikach. za to miałem kiedyś podnośnik firmy electrix, też dedykowany do mk3, straszny złom.... pochodził tylko 2 tyg. i pewnego razu kumplowi demonstrowałem jak działa szyba po naprawie i nagle straszny huk, szyba sam osuneła sie na dół. jeden koleś sprzedaje je na allegro...

teraz mam podnośnik HP i naprawde rewelacyjnie sie spisuje, a kupiłem go w sklepie motoryzacyjnym za... 125 zł :)

peyot
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: peyot » śr wrz 28, 2005 14:35

może ktoś jeszcze włączy sie do dyskusji

budda

Post autor: budda » śr wrz 28, 2005 14:46

słuchaj a nie brałes pod uwage przerubki z innego samochodu?sa trwalsze ja przerobiłem z lanosa i chodzi jak trza juz prawie rok orginały od golfa maja chora cene a taki zestwa do lanosa na dwie szyby kosztuj mniej niz jeden podnosnik do mk2

peyot
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: peyot » śr wrz 28, 2005 14:49

budda pisze:słuchaj a nie brałes pod uwage przerubki z innego samochodu?sa trwalsze ja przerobiłem z lanosa i chodzi jak trza juz prawie rok orginały od golfa maja chora cene a taki zestwa do lanosa na dwie szyby kosztuj mniej niz jeden podnosnik do mk2
a jak dużo musiałeś przerabiać?

budda

Post autor: budda » śr wrz 28, 2005 14:58

trzeba odciac od podnosnika z lanosa sam mechanizm i przełozyc do podnosnika z golfa w miejsce tego na korbe on pasuje jak by z tamtad byl ja go przyspawałem troche zabawy jest z poprowadzeniem kabli ,przelaczniki kupiłem na allegro od zestawu unwersalnego za 50zl kpl podnosniki kompletne od lanosa kosztowały mnie 200zl i to były praktycznie całe koszty szyba zamyka sie w ok 5-6s i jestem zadowolony napewno jest to tansze jak kupowac uzywane z mk2

peyot
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: peyot » śr wrz 28, 2005 17:47

z tą małą uwagą, ze ja jeżdże "Trójką" ale dzieki za radę

prośba do Tych wszystkich, którzy zaadaptowali do swoich Golfów podnośniki elektryczne z innych samochodów, napiszcie cos o tym

nie pytam o zestawy uniwersalne tylko o podnośniki z aut innych marek

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”