[Mk3]Podświetlenie zaplaniczki
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- lolo_golf
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
[Mk3]Podświetlenie zaplaniczki
Witam.
Mam taki problem bo spaliła mi sie zaróweczka ktora podswietla popielniczke i zapalniczke. Pomijam to zeby sie do niej dostac trzeba cała konsole zdzierac(pokrętła nawiewów itp)ale jak juz sie do niej dostałem to zauwazylem ze nie mozna wymienic samej żaróweczki tylko trzeba kupić cały ten dzinks plastikowy bo zaroweczka jest w nim na stałe Dostane takie cos w sklepie???Jak ktos to wyciagal to wie oco chodzi...
Dzieki za pomoc.
Mam taki problem bo spaliła mi sie zaróweczka ktora podswietla popielniczke i zapalniczke. Pomijam to zeby sie do niej dostac trzeba cała konsole zdzierac(pokrętła nawiewów itp)ale jak juz sie do niej dostałem to zauwazylem ze nie mozna wymienic samej żaróweczki tylko trzeba kupić cały ten dzinks plastikowy bo zaroweczka jest w nim na stałe Dostane takie cos w sklepie???Jak ktos to wyciagal to wie oco chodzi...
Dzieki za pomoc.
Dostanie takie cos w sklepie na zamowienie z serwiu VW ale to kosztuje 20PLN i jak uslyszalem to kupilem sama zaroweczke za 50gr wziolem do reki lutownice i dolutowalem dwa przewody i podmienilem w tym "dzinksie" troche cierpliwosci i dziala jak talala )
Polecam!
ewentualnie mozna kupic diode jasnoswiecącą i wstawic w miejsce zarowki tyle ze trzeba do niej dolozyc rezystorek 0,25W 600-800 Ohm ale dioda ma swiatlo kierunkowe i efektu nie gwarantuje
W kazdym razie ja robilem z zarowką i dziala OK!
Pozdrawiam!!!
Polecam!
ewentualnie mozna kupic diode jasnoswiecącą i wstawic w miejsce zarowki tyle ze trzeba do niej dolozyc rezystorek 0,25W 600-800 Ohm ale dioda ma swiatlo kierunkowe i efektu nie gwarantuje
W kazdym razie ja robilem z zarowką i dziala OK!
Pozdrawiam!!!
- Prince2005
- Ma gadane
- Kontakt:
Stary tą oprawke z żarówki da sie łatwo rozebrac.. tylko trzeba szpilką odgiąć tam blaszke przy stykach i żaróweczka wychodzi razem z obojgiem styków ja to wymieniałem i musiałem konsole całą rozebrać.. tzn tą oprawke - obudowe.. bo regulacja nawiewów zostaje bez zmian sobie tam gdzie jest u mnie wymiana razem z lutowaniem zajęła 30min.. po co przepłacać na tym jak można za złotówke czy 50groszy samą żarówkę kupić.. troche cierpliwości i dobrych chęci i świeci
musisz wyjąć z tej zielonej oprawki metalowe gniazdo zapalniczki, ma ono taką czarną obaramówkę na zewnatrz - musisz je jakoś podważyć i wyjdzie, uważaj bo łatwo coś pokaleczyć przy okazji. potem obracając zieloną oprawkę w odpowiednie miejsce sama wyjdzie z konsoli.Prince2005 pisze:a jak inaczej się dostać?ku_bi pisze:nie trzeba całej konsoli ściągac, by wyciągnąc oprawę zapalniczki...