klopoty z odpaleniem auta
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
klopoty z odpaleniem auta
witam ma golfa 2 silnik 1.6 benz/gaz :jak przelaczam na benzyne z gazu jak juz koncze jazde to nastepnego dnia kopmletnie niechce odpalic musze chwtlac go tak ze az strach niewiem czym to ejst spowodowane prosze o pomoc pozdro
darek
- Lukasz_mk2
- Forum Master
- Paweł Marek
- V.I.P.
niewiem jaki mam gaznik szczerze mowiac a silnik mam 1.6 benzyna/gaz a na gazie jezdze non top wlaczam auto i odrazu przelaczam na gaz a na koniec jazdy jak jzu ide spac i odstawiam autko na noc na dluzszy postoj to na beznzyne musze przezucic bo ponziej jak jest zimno to przezucam na benzyne noi neiwiem ale jak bedzie w zime a jest w miare cieplo i jest nieciekawe a co bedzie w zime
darek
- Paweł Marek
- V.I.P.
No więc dowiedz się jaki to gażnik, jeśli nie wiesz daj jego fotki lub porównaj na forum . W każdym razie będzie to Pierburg 2E2 lub Pierburg 2EE (tzw elektroniczny). I pod takim hasłem użyj wyszukiwarki z dołu strony , poczytaj bo wszystko było, to cię naprowadzi wstepnie.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
na bank masz instalację LPG starszego typu, taką instalację powinno się używać tak że zaczyna się jazdę na benzynie i kończy się jazdę na benzynie, o ile jeszcze jak na dworze jest ciepło to można (a nie powinno) odpalać na gazie to w zimne dni musi być ona odpalana na benzynie dlatego że gaz jest w stanie ciekłym i musi odparować w parowniku a jak wiadomo parownik działa jak jest płyn gorącydarko1988 pisze:witam ma golfa 2 silnik 1.6 benz/gaz :jak przelaczam na benzyne z gazu jak juz koncze jazde to nastepnego dnia kopmletnie niechce odpalic musze chwtlac go tak ze az strach niewiem czym to ejst spowodowane prosze o pomoc pozdro
, poza tym przydał by się przegląd instalacji
...