Witam
Kiedyś już poruszałem ten temat, ale nikt mi nie pomógł, może tym razem ktoś będzie wiedział co i jak. Wycieraczki przednie działają jedynie na najszybszym biegu, wymieniłem przekaźnik 2 razy i problem pozostaje. Dodatkowo podczas wycierania na najszybszym biegu słychać wycie prawdopodobnie silnika tych wycieraczek.
Wycieraczki na najszybszym biegu
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- fleshu
- Forum Master
- Kontakt:
Tak jak kolega Karol G60, napisał - oznaczyć pozycję ramienia wycieraczek na głównym wałku silniczka(np flamastrem) - inaczej ci będą wycieraczki bić w podszybie albo w słupek - rozebrać mechanizm silniczka. Zobaczysz tam blaszki - pewnie jedna albo dwie będą złamane - da się to zlutować na cynę (kupić w sklepie kwas solny 3zł, > posmarować pęknięcia kwasem i zalutować na cynę) > trochę smaru nowego i będzie śmigało!
A tak trochę z lenistwa: jest gdzieś poradnik jak się tam dostać? Bo z tego co zauważyłem trzeba wyjąć lewą wycieraczke, a ja nie mam pojęcia jak to zrobić (odkręciłem tą śrubę z nasady, ale nie chciało wyjść za bardzo, więc nie chcąc połamać zostawiłem)
Ostatnio zmieniony śr maja 20, 2009 23:23 przez krzysio, łącznie zmieniany 1 raz.
[you] dobrze że jeździsz vw