Miałem ostatnio. Woda przez nieszczelną (niestety prawą) uszczelkę lampy wlała się do środka na (niestety) pompkę centralnego. I prawdopodobnie przy okazji któregoś otwarcia doszło do zwarcia. U mnie "padło" jakby tylko pół - otwierało (pompowała pompka) ale nie zamykało (pompka nie reagowała). Zatem - jak dla mnie to wina pompki. Możesz próbować - jak się tam dobierzesz (przez bagażnik), podać plus na kabel zielony lub szary - gdy zareaguje pompka to znaczy, że jest sprawna, wtedy problemu trzeba szukać na doprowadzeniu sygnału od zamka do pompki.
Wyciągnij pompkę - popatrz na styki - jeśli tam będzie rudo, albo z niebieskim nalotem - to miałeś wodę, a woda+pompka = masakra. Najpewniej szrot, używana pompka (tylko najlepiej te same numery) i podpięcie, sprawdzenie czy pompuje i cacy. Przerabiałem to nie dalej jak 2 tygodnie temu. Zamówiłem na alledrogo za jakieś 100PLNów plus przesyłka.
Sprawa otwarcia wlewu - hm...nie wiem jak to się odbywa, czy pneumatycznie czy elektrycznie. Jeśli pneumatycznie, to teoretycznie (choć nie wiem czy zadziała) powinno pomóc wdmuchanie do tej rurki, którą odepniesz od pompki powietrza pod "jakimś" ciśnieniem - żeby otworzyć wszystkie zamki. Taki chałupniczy sposób.
Może pomogłem - bardzo bym chciał. Jeśli masz jakieś pytania jeszcze - to dawaj!
--
przesiadłem się na A4 1.9TDI AFN 110KM i myślę o chipsie;)