Witam,
Jak wiadomo komputer co 15 tys. (w wersji z normalnym nie wydlozonym okresem przegladow serwisowych) sygnalizuje ze trzeba zrobic serwis olejowy.
Jak ten komunikat wyzerowac, by znowu bylo odlicznane 15 tys. to wiem, ale czy mozna ustawic/przestawic ten licznik? Np za pomoca VAG-COMa?
Chodzi o to, ze zapomnialem go wyzerowac podczas ostatniej wymiany oleju, przejechalem 5 tys. km i juz mi komputer sygnalizuje ze za 3000 km potrzebny nastepny serwis.
Nie che mi sie czekac 10tys. km, by licznik wykazowac, a chce by mi prawidlowo odliczal.
Wiadomo, ze jak teraz go wyzeruje to jakbym czekal do wskazania km to wyjdzie zmiana oleju po 20tys, a to troche za dlugo....
VAG- ustawienie, zerowanie serwisu olejowego
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- kamska
- Użytkownik
- Auto: Skoda Karoq Sportline FL 2.0 TDI, Suzuki Bandit 650N, Renault Premium 270dci, Kangoo 1,5 DCI
Użyj opcji szukaj- to bylo juz.
W ksiazce od VW jest opisane, jak wyzerowac komuniakt- nie pamietam dokladnie, ale jest taki knyf, ze trzeba przytuzymac reset, pozniej wlaczyc zaplan czy cos takiego i komp sie sam wyzeruje, bez potrzeby podpiecaia pod VAGa.
Radze poszukać na forum, albo sciagnac polska ksiazke jesli takowej nie posiadasz.
pozdrawaiwam
W ksiazce od VW jest opisane, jak wyzerowac komuniakt- nie pamietam dokladnie, ale jest taki knyf, ze trzeba przytuzymac reset, pozniej wlaczyc zaplan czy cos takiego i komp sie sam wyzeruje, bez potrzeby podpiecaia pod VAGa.
Radze poszukać na forum, albo sciagnac polska ksiazke jesli takowej nie posiadasz.
pozdrawaiwam
- doggie
- V.I.P.
- Auto: Cupra Formentor DSG DQ381
- Silnik: TSI
Re: VAG- ustawienie, zerowanie serwisu olejowego
możesz ustawić VAG-iem wchodząc w 17 - instruments i adaptacje tu: http://www.vag-com.pl/kasowanie_inspekc ... wej_vw.htm albo ręcznie ponownie wyzerować http://www.norcom.com.pl/nowe_forum/vie ... php?t=2014jarorlit pisze:Witam,
Jak wiadomo komputer co 15 tys. (w wersji z normalnym nie wydlozonym okresem przegladow serwisowych) sygnalizuje ze trzeba zrobic serwis olejowy.
Jak ten komunikat wyzerowac, by znowu bylo odlicznane 15 tys. to wiem, ale czy mozna ustawic/przestawic ten licznik? Np za pomoca VAG-COMa?
Chodzi o to, ze zapomnialem go wyzerowac podczas ostatniej wymiany oleju, przejechalem 5 tys. km i juz mi komputer sygnalizuje ze za 3000 km potrzebny nastepny serwis.
Nie che mi sie czekac 10tys. km, by licznik wykazowac, a chce by mi prawidlowo odliczal.
Wiadomo, ze jak teraz go wyzeruje to jakbym czekal do wskazania km to wyjdzie zmiana oleju po 20tys, a to troche za dlugo....
[ Dodano: 24 Maj 2009 09:08 ]
kamska, to po co piszesz skoro nie wiesz, nic tym postem nie wniosłeśkamska pisze:Użyj opcji szukaj- to bylo juz.
pozdrawaiwam
Ostatnio zmieniony ndz maja 24, 2009 09:07 przez doggie, łącznie zmieniany 1 raz.
kamska- przeciez napisalem, ze wiem jak wyzerowac. Chodzilo mi ustawienie licznika na tyle km ile przejechalem od ostatniej zmiany oleju...kamska pisze:Użyj opcji szukaj- to bylo juz.
pozdrawaiwam
mettenos- dzieki. Bede probowal