Witam
od pewnego czasu w szybie od mojej strony --> kierowcy.
Coś sie dziwnie trzaska Przy otwieraniu i zamykaniu szyby, szyba jakoś tak dziwnie sobie strzela. Nigdy wcześniej tak sie nie działo Jakies propozycje? Planuje w sobote rozkrecic tapicerke drzwi i tam zajrzec. Na co mam zwrocic szczegolną uwage?
Szyba Elektryczna
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- Lukasz_mk2
- Forum Master
linki się pokręciły i nie nawijają się równo na "kółeczko". Odrazu ci powiem że kup sobie i się rozluźnij bo jak tego nie robiłeś to trochę nerwów będzie cie to kosztować. można powiedzieć że jak rozkręcisz linki od prowadnicy to w pewnym momencie przy wyciągniu rozleci się układ linek i będzie trzeba to ładnie nawinąć i wsadzić na swoje miejsce. Ja się trochę z tym męczyłem. Ale wszystko przed tobą
PS. może przy okazji zrobił byś z tego jakąś foto porade do FAQ. Od siebie mogę powiedzieć że najpierw musisz odkręcić silniczek króry trzyma się na czterech imbusach, a potem plastikową osłonę "ślimaka linki"
PS. może przy okazji zrobił byś z tego jakąś foto porade do FAQ. Od siebie mogę powiedzieć że najpierw musisz odkręcić silniczek króry trzyma się na czterech imbusach, a potem plastikową osłonę "ślimaka linki"
Ostatnio zmieniony pt cze 05, 2009 08:39 przez Lukasz_mk2, łącznie zmieniany 1 raz.
Jak "zaczyna strzelać" to dobierz się i popraw najszybciej jak się da. Nie wiem dokładnie jak to u Ciebie wygląda - prawdopodobnie problem z nawijaniem linki. Jesli jeszcze nie pękła obudowa mechanizmu, to jest szansa naprawić. Radziłbym nie opuszczać szyby najlepiej w ogóle, bo ja miałem takiego zonka, że opuszczona szyba juz się nie podniosła, zmieliło przy podnoszeniu mechanizm (był do wymiany całkiem) i zostałem z otwartą szybą w styczniu, przy -10 i parkowaniem na osiedlu Wiadomo - zaradziłem rozbierając boczek i podnosząc szybę siłą, blokując deską, ale mechanizm był do wymiany...
--
przesiadłem się na A4 1.9TDI AFN 110KM i myślę o chipsie;)
przesiadłem się na A4 1.9TDI AFN 110KM i myślę o chipsie;)