1.9 TDI Nie ma mocy tylko 80km\h nie więcej
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
1.9 TDI Nie ma mocy tylko 80km\h nie więcej
Kupiłem Vento 1.9 TDI po małym wypadku (tylko blacharka) ale do tego był zdjęty pasek rozrządu wszystko jest ustawione ok. na punkty. a silnik nie ma mocy ten samochód stał pare miesięcy i teraz kiedy go odpaliłem jedzie tylko 80 na godzine i nie więcej. Co to może być turbina czy pompa? a może coś z podciśnieniem.
Musisz podpiąc kompa jescze raz i podczas jazdy zobaczyć jak ci turbiana ładuje.
Ja bym stawiał na przepływomierz,nie zawsze komp widzi jego awarię.
Powodzenia
Ja bym stawiał na przepływomierz,nie zawsze komp widzi jego awarię.
Powodzenia
Red TDi by Jabol viewtopic.php?f=88&t=410182
Jak by było ok to by było ok
A skoro nie jest to znaczy że nalezy zmienić diagnostę. Podłaczyć pod komputer potrafi kazdy, przeanalizowac dane juz tylko niektórzy. Czy auto było diagnozowane dynamicznie (czyli w czasie jazdy) czy tylko na warsztacie? Umów się z Mastersem - do Wawy daleko nie masz.
http://www.tdi-tuning.pl/home.htm
A skoro nie jest to znaczy że nalezy zmienić diagnostę. Podłaczyć pod komputer potrafi kazdy, przeanalizowac dane juz tylko niektórzy. Czy auto było diagnozowane dynamicznie (czyli w czasie jazdy) czy tylko na warsztacie? Umów się z Mastersem - do Wawy daleko nie masz.
http://www.tdi-tuning.pl/home.htm
Pozdor
Corvax | A4 1.8tQ BEX | MK7 Alltrack 1.8TSI CJSB
Corvax | A4 1.8tQ BEX | MK7 Alltrack 1.8TSI CJSB
Wiesz dopoki nie zdiagnozujesz to temat rzeka...moze byc filtr.,katalizator,przepływka....nastawnik popmpy badz całą pompa,trubina czyjnik cisniena doładowanego itd...jak nie chcesz podłaczac pod kompa to wyienc wszystke z tych rzeczy i powinno pomóc...hehe i wtedy bedzie sz wiedział ze masz wsio nowe i pare tysiaczków w kieszeni mniej........bez vaga w tym motorze nic nie zdziałasz!!!
ALPINE CDA-7894RB
RAINBOW SAC 465.20
STEG K4.02
RF P3D410
DLS A6
RAINBOW SAC 465.20
STEG K4.02
RF P3D410
DLS A6