[MK2] Skrzynia biegow benzynowa a dieselowska
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
[MK2] Skrzynia biegow benzynowa a dieselowska
Witam,
W moim MK2 z silnikiem 1.8 na benzynce mam aktualnie skrzynie biegow od diesla. Poprzedni wlasciciel mial z nia pewne problemy bo byly wymieniane zimeringi itp. u mnie jest to samo, zimeringi sa mokre i olejek troche ulatuje
Ostatnio biegi wchodza gorzej i glosniej, chcialem wczoraj dolac oleju bedac u mechanika, ale nie bardzo wiem jaki byl wczesniej a jak wleje innego, to sie zwazy
Druga sprawa to te zimeringi... nie wiem czy wymieniac czy poszukac nowej-uzywanej od benzyniaka, za ich wymiane powiedzieli, ze wezma kolo 100 + koszt czesci, do tego syntetyk by ja zalac i wyjdzie mnie pewnie z 200-250... i to z ta dieselowska i nie wiem czy bedzie to koniec.
Co polecacie, robic ta czy poszukac innej inna nie znaczy pewna a koszt troche wiekszy... poza tym sa jakies problemy z dopasowaniem innej, jakies szczegoly o ktorych powinienem wiedziec
W moim MK2 z silnikiem 1.8 na benzynce mam aktualnie skrzynie biegow od diesla. Poprzedni wlasciciel mial z nia pewne problemy bo byly wymieniane zimeringi itp. u mnie jest to samo, zimeringi sa mokre i olejek troche ulatuje
Ostatnio biegi wchodza gorzej i glosniej, chcialem wczoraj dolac oleju bedac u mechanika, ale nie bardzo wiem jaki byl wczesniej a jak wleje innego, to sie zwazy
Druga sprawa to te zimeringi... nie wiem czy wymieniac czy poszukac nowej-uzywanej od benzyniaka, za ich wymiane powiedzieli, ze wezma kolo 100 + koszt czesci, do tego syntetyk by ja zalac i wyjdzie mnie pewnie z 200-250... i to z ta dieselowska i nie wiem czy bedzie to koniec.
Co polecacie, robic ta czy poszukac innej inna nie znaczy pewna a koszt troche wiekszy... poza tym sa jakies problemy z dopasowaniem innej, jakies szczegoly o ktorych powinienem wiedziec
- Chmielu
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
Ja bym włożył od bęzyny - taką jak powinna być.
Tylko tyle, że koszta większe.... Do VR6 używana skrzynia kosztuje ok. 1500zł, myślę że do Ciebie z 800zł.
Ale jak ta skrzynka co masz teraz będzie siadać co chwila to taniej będzie włożyć odpowiednią do Twojego silnika niż pakować w tą 300zł co chwilę.
Tylko tyle, że koszta większe.... Do VR6 używana skrzynia kosztuje ok. 1500zł, myślę że do Ciebie z 800zł.
Ale jak ta skrzynka co masz teraz będzie siadać co chwila to taniej będzie włożyć odpowiednią do Twojego silnika niż pakować w tą 300zł co chwilę.
- Chmielu
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
Do mojego sama skrzynia używana najtańsza jaką w Warszawie znalazłem to 1500zł, więc myślę, że do goofiego to z połowę tej ceny. Jak jest tak tanio jak mówisz to tym lepiej - nie zastanawiać się tylko kupować.guti pisze:Chmielu nie wiem skad ty bierzesz takie ceny, sam bylem swiadkiem jak za 800 zl to poszedl silnik 2.0 ze skrzynia w idealnym stanie.Az mnie serce bolalo ze takie cudo to transportera zakladali zamiast do mojego golfika
Tylko z kolei ja nie mogę wyobrazić sobie silnika 2,0 ze skrzynią za 800zł.
No ale cóż ja porównuję ceny z VR-em, może do MK2 1,8 faktycznie będzie taniocha..
moge sie mylic , ale czy w dislach nie byly skrzynie z innym przelozeniem ?? byl kiedys temat na forum na temat skrzyn i i po zalozeniu do benzyny skrzyni z disla efekty byly rozne jedni jechali max 120 ale na przyspieszeniu zyskali, to byl dosc duzy temat ale to juz bylo chwile temu
Zyj kolorowo :)
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
skrzynia od diesla ma inne przełożenie jest dłuższa na biegach, radze Ci założyć więc od diesla więce bedziesz go ciągnął na biegach 2, 3, 4, bo 1 i 5 bieg jest taki sam a koszt takiej skrzyni to od 250 - 500 zł. musisz tylko poszukać mój kumpel kupił za 180 ale mu się trafiło. a ty jak miałeś od diesla to szukaj z wałkiem na 24 zęby i średnicą flansz 90 mm, bo są też z 28 zębami i średnicą flansz 100mm ale to jest od GTI ale wtedy musiał byś zmienić półosie i całe sprzęgło