Wyje po odpaleniu, potem cichnie. Co to może byc??
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- stonefree
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
Wyje po odpaleniu, potem cichnie. Co to może byc??
Cześć.
Szukam jakiegoś tropu, bo nie mam pojęcia co to może być. W MK4 1,4 16V z klimą i wspomaganiem ( oczywiście ) w chwilę po odpaleniu, i to raz na jakiś czas, pojawia się dziwny dźwięk - brzęczenie - wycie , podobne do wycia rur z wodą w starym bloku. Trwa kilka sekund i ustaje, podczas jazdy już go nie słychać. Pojawia się wyłącznie po postoju. Skad ten dźwiek może się brać? Może miał ktos podobny ambaras? Pomóżcie?
Szukam jakiegoś tropu, bo nie mam pojęcia co to może być. W MK4 1,4 16V z klimą i wspomaganiem ( oczywiście ) w chwilę po odpaleniu, i to raz na jakiś czas, pojawia się dziwny dźwięk - brzęczenie - wycie , podobne do wycia rur z wodą w starym bloku. Trwa kilka sekund i ustaje, podczas jazdy już go nie słychać. Pojawia się wyłącznie po postoju. Skad ten dźwiek może się brać? Może miał ktos podobny ambaras? Pomóżcie?
- chmurapawel
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
- chmurapawel
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
- stonefree
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
Myślę,że to nie jest rozrusznik. Wycie trwa około 3- 4 sekund. Prędzej to jakiś płyn, być może że wyje pompa wspomagania. chmurapawel, Jak myslisz,co sie może dziać? Dźwięk jest podobny do startującego odkurzacza,ale zaraz cichnie. Gdyby wyło non stop już dawno znalazłbym przyczynę, ale to jest chwilowe wycie. A żona mi suszy głowe,zeby zreperować
- chmurapawel
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
- stonefree
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
chmurapawel, olej texaco + filtr Clean filters wymieniony 2 000 km temu. Z tym,że olej 10W40 . Najgorsze jest to,że nie można posłuchać skąd to wyje, bo po chwili przestaje. A może mógłbyś mi powiedzieć jak prawidłowo wymienić olej we wspomie? Z tego co czytałem płyn kosztuje około 25 PLN. Ten mineralny zielony FEBI jes dobry?
- chmurapawel
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
- chmurapawel
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
- chmurapawel
- Gadatliwa bestia
- Kontakt: