co to za włącznik w skrzynce bezpieczników
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
to chyba przycisk służący do programowania
ale to dziwne bo ja mam podpięte pod stacyjkę to i 7 krotne włączenie stacyjki wprowadza alarm w stan wczytywania pilota a 10 krotne uzbraja lub rozbraja alarm
tu http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic166943.html odradzają kupno tego alarmu
przeczytaj
ale to dziwne bo ja mam podpięte pod stacyjkę to i 7 krotne włączenie stacyjki wprowadza alarm w stan wczytywania pilota a 10 krotne uzbraja lub rozbraja alarm
tu http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic166943.html odradzają kupno tego alarmu
przeczytaj
Ostatnio zmieniony pt cze 26, 2009 19:21 przez dziabi3, łącznie zmieniany 2 razy.
był golf3 ABD 1,4 60km
był golf3 AFT 1,6 101km
było punto gt 1,4 136km
jest ford focus 2.0 131km
jest BMW 330Ci 231Km
ale na pewno będzie kiedyś jeszcze VW bo VW to jak dobry sex którego nigdy za wiele :-0
był golf3 AFT 1,6 101km
było punto gt 1,4 136km
jest BMW 330Ci 231Km
ale na pewno będzie kiedyś jeszcze VW bo VW to jak dobry sex którego nigdy za wiele :-0
tu masz opis to przycisk serwisowy
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Funkcje alarmu:
- Ciche lub głośne załączanie alarmu.
- Możliwość opóźniania wejścia alarmowego drzwiowego. (20sek)
- do podpięcia po lampkę z funkcją przygasania
- Pamięć alarmu - informacja o zaistniałych alarmach od:
- czujników dodatkowych, klapy silnka lub bagażnika, drzwi lub stacyjki.
- Funkcja prealarmowa.
- Funkcja panik.
- Możliwość załączenia alarmu bez włączenia czuwania czujników dodatkowych
- Rozbudowana funkcja sterowania centralnym zamkiem w czasie włączania/wyłączania stacyjki i pedałem hamulcowym.
- Ostrzeganie światłami kierunkowskazów i piknięciem syreny o otwarciu drzwi przy włączonej stacyjce.
- Drugi kanał transmisji - możliwość podłączenia do sterowania otwieraniem bagażnika.
- Tryb serwisowy - przydatna funkcja gdy oddajemy samochód do warsztatu.
- Funkcja szukania samochodu na parkingu.
- Pamięć stanu - po odłączeniu zasilania alarmu, powraca on do stanu przed wyłączeniem zasilania
- Programowanie ustawień: sterowania wejść czujnikami, autouzbrojeniem, sterowaniem zamykaniem/otwieraniem zamka i ustawianiem czasu sterowaniem zamka 1/3sek, czas alarmowania 30s lub 60sek opóźnianiem wejść, blokada rozruchu (pasywna lub aktywna) ostrzeganie światłami, sterowanie 3 kanałem.
- Trzeci kanał transmisji - do sterowania funkcją komfort, pojawia się impuls 30sek masy służący np. do zamykania szyb.
W zestawie znajduje się:
- Centralka sterująca.
- Dwa piloty 4-przyciskowe.
- Okablowanie z bepiecznikami i diodą LED.
- Przewód do podłączenia czujników dodatkowych.
- Czujnik wstrząsowy 2-strefowy.
- Przekaźnik blokady 40A.
- Głośna syrena 6-tonowa.
- Włącznik maski.
- Przycisk serwisowy. <<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<
- Instrukcja montażu po polsku i karta gwarancyjna.
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Funkcje alarmu:
- Ciche lub głośne załączanie alarmu.
- Możliwość opóźniania wejścia alarmowego drzwiowego. (20sek)
- do podpięcia po lampkę z funkcją przygasania
- Pamięć alarmu - informacja o zaistniałych alarmach od:
- czujników dodatkowych, klapy silnka lub bagażnika, drzwi lub stacyjki.
- Funkcja prealarmowa.
- Funkcja panik.
- Możliwość załączenia alarmu bez włączenia czuwania czujników dodatkowych
- Rozbudowana funkcja sterowania centralnym zamkiem w czasie włączania/wyłączania stacyjki i pedałem hamulcowym.
- Ostrzeganie światłami kierunkowskazów i piknięciem syreny o otwarciu drzwi przy włączonej stacyjce.
- Drugi kanał transmisji - możliwość podłączenia do sterowania otwieraniem bagażnika.
- Tryb serwisowy - przydatna funkcja gdy oddajemy samochód do warsztatu.
- Funkcja szukania samochodu na parkingu.
- Pamięć stanu - po odłączeniu zasilania alarmu, powraca on do stanu przed wyłączeniem zasilania
- Programowanie ustawień: sterowania wejść czujnikami, autouzbrojeniem, sterowaniem zamykaniem/otwieraniem zamka i ustawianiem czasu sterowaniem zamka 1/3sek, czas alarmowania 30s lub 60sek opóźnianiem wejść, blokada rozruchu (pasywna lub aktywna) ostrzeganie światłami, sterowanie 3 kanałem.
- Trzeci kanał transmisji - do sterowania funkcją komfort, pojawia się impuls 30sek masy służący np. do zamykania szyb.
W zestawie znajduje się:
- Centralka sterująca.
- Dwa piloty 4-przyciskowe.
- Okablowanie z bepiecznikami i diodą LED.
- Przewód do podłączenia czujników dodatkowych.
- Czujnik wstrząsowy 2-strefowy.
- Przekaźnik blokady 40A.
- Głośna syrena 6-tonowa.
- Włącznik maski.
- Przycisk serwisowy. <<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<
- Instrukcja montażu po polsku i karta gwarancyjna.
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Ostatnio zmieniony pt cze 26, 2009 19:28 przez dziabi3, łącznie zmieniany 3 razy.
był golf3 ABD 1,4 60km
był golf3 AFT 1,6 101km
było punto gt 1,4 136km
jest BMW 330Ci 231Km
był golf3 AFT 1,6 101km
było punto gt 1,4 136km
jest BMW 330Ci 231Km
-
- Nowicjusz
to jest chyba przycisk od tego jak się włączy alarm to wciskasz ten przycisk i alarm przestaje wyć, powinien być ukryty żeby w razie czego tylko właściciel mógł ten alarm wyłączyć, powinien być niewidoczny dla np. złodzieja, mogę się mylić
Ostatnio zmieniony pt cze 26, 2009 21:10 przez pawel121992, łącznie zmieniany 1 raz.
Najleprzy jaki alarm morze byc to LEGENFORD bazproblemowo dziala w takich autach jak GOLf 2 i 3 Passat B3 B4 Mam tego zalorzone w tych auta okolo 50 sztuk i zadnej reklamaci Naprawde polecam ten alarm jest latwy w motarzu i w programowaniu A central w tym alarmie morzna podlaczyc na rozne sposoby i to jest duzy plus Jutro wrzuce foto tego alarmu
- Paweł Marek
- V.I.P.
Włącznik serwisowy funkcje ma różne i są programowalne, trzeba mieć instrukcję do danego alarmu, którą zwykoe da się znaleźć w necie, choćby na elektrodzie. Konieczność jego naciskania za każdt\ym razem była dla mnie przynajmniej na tyle wkurzająca, żebym to natychmiast opdrogramował. Ale przydaje się głównie jak pilot zaszwankuje lub zginie , można go wtedy użyć do rozbrojenia alarmu -a jak ?- wszystko w instrukcji stoi.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.