Passat B5 woda w srodku
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
Passat B5 woda w srodku
Witam wszystkich mam taki problem z passatem B5 sedan, moczy mi sie dywanik za kierowcą co może byc tego przyczyną??? z kąd tam woda???jak zapobiec???
Ostatnio zmieniony ndz cze 28, 2009 12:57 przez Sławek DWR, łącznie zmieniany 2 razy.
-
- Ma gadane
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
nie nie mam szyberdachu a na podszybiu to miałem kiedyś zatkane odpływy i zbierała mi się woda z przodu pod kierowca ale teraz mam szystko wyczyszczone i z przodu jest suchutko tylko z tyłu sie woda pojawiłaQto pisze:Najczęstszą przyczyną są zapchane odpływy w podszybiu. Wtedy też najczęściej woda zbiera się w przedniej części auta, ale u mnie np. leciała po wiązce i kapała tuż za fotelem kierowcy...miałem jakieś 3cm wody. Warto sprawdzić to podszybie.
Uszczelki drzwi też musisz posprawdzać. Masz szyber ??
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
No to pozostają drzwi...lub mniej prawdopodobny wyciek płynu do spryskiwacza oraz dziurka w podłodze. Dużo tej wody się zbiera? Tylko w czasie jazdy czy na postoju też ??Sławek DWR pisze:nie nie mam szyberdachu a na podszybiu to miałem kiedyś zatkane odpływy i zbierała mi się woda z przodu pod kierowca ale teraz mam szystko wyczyszczone i z przodu jest suchutko tylko z tyłu sie woda pojawiła
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
Wiesz kolego ostatnio dużo u mnie padało i czy auto jeździło czy stało to i tak była woda ostatnio to było jej w granicach 1litra, teraz już się troszke wypogodziło i nie pada więć się zobaczy czy dalej się będzie zbierac czy nie jak nie to chyba będa uszczelki drzwi do wymiany.Qto pisze:No to pozostają drzwi...lub mniej prawdopodobny wyciek płynu do spryskiwacza oraz dziurka w podłodze. Dużo tej wody się zbiera? Tylko w czasie jazdy czy na postoju też ??
Ostatnio zmieniony wt cze 30, 2009 17:08 przez Sławek DWR, łącznie zmieniany 1 raz.