GOLF II GTD - Problem z odpalaniem po rozgrzaniu !?

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Istar3

GOLF II GTD - Problem z odpalaniem po rozgrzaniu !?

Post autor: Istar3 » pt paź 21, 2005 09:58

No powiedzcie mi moi drodzy forumowicze co jest grane do ciezkiej chol..y z moim MK II GTD ?!!!
Rano odpalam prawie na dotyk. Pali natychmiast ( oczywiscie po odczekaniu na nagrzanie swiec zarowych ). Jade do roboty, po powiedzmy 10 minutkach ide z powrotem do autka - odpalam ... I nic. Rozrusznik kreci, kreci, kreci a jak w koncu zaskoczy ( po ok 10 -14 sekundach mielenia !! ) to z rury wydechowej wydobywa sie wielka chmura szarego dymu ... Troche sie martwie !

Z drugiej strony - gdy postoi tak z godzine i dluzej - wtedy spoko. Odpala tak jak po nocy - prawie na dotyk.

To moj pierwszy diesel i nie ukrywam ze troche jestem w szoku. Oldskoolowe diesle zawsze nie odpalaly na zimno a moj ma na odwrot ! Na cieplym silniku sie buntuje. HILFE !!!

Nadmienie ze silnik mam po kapitalnym remoncie. Filtr powietrza i filtr paliwa wymienialem jakis miesiac temu. No co jest z tym autem - bo sie kurde wsciekne w koncu no ...
Pomozcie !

Awatar użytkownika
DIESEL
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: DIESEL » pt paź 21, 2005 18:00

podjedź do dobrego mechanika niech sprawdzi kąt zapłonu na pąpie wtryskowej

marcin503
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: marcin503 » pt paź 21, 2005 21:02

miałem podobny problem ... wymieniłem szczotki i tulejki w rozruszniku i dałem nowy aku. pamietaj ze ropniak musi miec szybkiego i dobrego kopa ! wtedy musi odpalic od pierwszego ! podłoncz drugi aku albo prostownik wtedy zobaczysz czy to wina akumulatora

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”