[mk2] 1.8 RP problem z rozruchem
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- Damien
- Użytkownik
- Kontakt:
[mk2] 1.8 RP problem z rozruchem
dzisaj rano nie moglem odpalic swojego malenstwa... po przekrecenu kluczyka rozrusznik wcale nie chcial krecic... slychac bylo jedynie jak cewka odskskuje i tyle.dodam ze zegarek byl wyzerowany i na radyjku wlaczyla sie blokakada czyli autko nie dostawalo pradu.ale z 2 strony swiatla byly... gdy podniloslem maske to 1 klema byla pokryta gruba warstwa bilaego nalotu.czy to moze byc sedno mojego problemu(akumulator padl)?? czy poprostu padl rozrusznik??
Re: [mk2] 1.8 RP problem z rozruchem
Trzeba sprawdzić czy autko nie pobiera prądu kiedy jest wyłączony zapłon?Damien pisze:dzisaj rano nie moglem odpalic swojego malenstwa... po przekrecenu kluczyka rozrusznik wcale nie chcial krecic... slychac bylo jedynie jak cewka odskskuje i tyle.dodam ze zegarek byl wyzerowany i na radyjku wlaczyla sie blokakada czyli autko nie dostawalo pradu.ale z 2 strony swiatla byly... gdy podniloslem maske to 1 klema byla pokryta gruba warstwa bilaego nalotu.czy to moze byc sedno mojego problemu(akumulator padl)?? czy poprostu padl rozrusznik??
Może być tak jak u mnie się stało że akumulator był naładowany i miał dobry prąd ale miał już swoje lata i niestety podczas obiciążenia (przy zapalaniu) prąd nikł i koniec.
Re: [mk2] 1.8 RP problem z rozruchem
Witka. Sprobuj najpierw oczyscic bieguny akumulatora i klemy wewnatrz.Damien pisze:dzisaj rano nie moglem odpalic swojego malenstwa... po przekrecenu kluczyka rozrusznik wcale nie chcial krecic... slychac bylo jedynie jak cewka odskskuje i tyle.dodam ze zegarek byl wyzerowany i na radyjku wlaczyla sie blokakada czyli autko nie dostawalo pradu.ale z 2 strony swiatla byly... gdy podniloslem maske to 1 klema byla pokryta gruba warstwa bilaego nalotu.czy to moze byc sedno mojego problemu(akumulator padl)?? czy poprostu padl rozrusznik??
Pozdro