Migająca Dioda Świec Żarowych

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Tyli

Migająca Dioda Świec Żarowych

Post autor: Tyli » pt paź 28, 2005 15:21

Witam wszystkich
Dioda świec żarowych mruga,auto zapala normalnie nic sie nie dzieje,wszystkie świece są ok.
Zapala sie i mruga po ok.2 minutach od włączenia silnika!!!
CO TO MOŻE BYĆ ???

Awatar użytkownika
1 6 D
_
_
Kontakt:

Post autor: 1 6 D » pt paź 28, 2005 16:19

Najważniejsze jaki to silnik i jaki Golf. Przypuszczam, że jest to mk3 z tdi. Jeśli dioda miga to znaczyło by że masz jakiś błąd w kompie. Powinieneś moim zdaniem podpiąć się pod VAG-a i skasować błędy.

Awatar użytkownika
StasioGT
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: StasioGT » pt paź 28, 2005 16:34

witam. u mnie jest podobna sytuacja z miganiem kontrolki œwiec żarowych. rożnica polega na tym że zaczyna ona czasami migać kiedy silnik dłuższy czas (>ok.10) pracuje na wolnych obrotach. kiedy to obczaiłem pojechałem do serwisu VW,podpieli mi komputer pod VAGa, powiedzieli że wszystko jest oki i zainkasowali odemnie 100wkę:/. kiedy zapytałem coto może być, usłyszałem: "być może jakiœ chwilowy błšd":/. a, diada jak migała tak miga. radze sobie z tym, w ten sposób, że po dłuższym staniu w korku /czasami zaczyna migać/, rozpędzam sie na prostej i pareset metrów jade z większa predkoœciš na luzie i diodka po chwili gaœnie. w orginalnej ksišżecze golfa pisze tylko tyle że to :"błšd chwilowy, udać sie do ASO", i kółko sie zamyka:/

Awatar użytkownika
Corvax
V.I.P.
V.I.P.
Kontakt:

Post autor: Corvax » pt paź 28, 2005 17:23

StasioGT, Do ASO jeździ się autem na gwarancji :P

w Lublinie masz oddział Mastersa:

Masters Tuning
LUBLIN
Alan Sagan
ul. Związkowa 22
Lublin

kom. 602 669 936

Pozdor
Corvax | A4 1.8tQ BEX | MK7 Alltrack 1.8TSI CJSB

Mariusz D.
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

Post autor: Mariusz D. » sob paź 29, 2005 06:54

Ja tak miałem w mk II 1.6 D. U mnie przyczyną było brak masy , bo miejsca gdzie idą kable masowe były ostro zasyfione i kabel + przychodzący do klemy trzymał się na 3 żyłkach. Wymieniłem wszystko razem z aku na zimę i gra . nic mi już nie miga. :pub:

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”