mam problem - nie do końca techniczny, ale żaden inny dział też nie pasował, żeby o to zapytać.
Mam atrapę z czterema światłami - większe, po zewnętrznej to światła krótkie i postojowe, a wewnętrzne to reflektory carello - światła długie. te właśnie reflektory do długich świateł rozszczelniły mi się i zaszły jakimś badziewiem - skorodował odblask i miałem już problem z przejściem okresowych badań technicznych.
problem w tym, że nie mogę nigdzie znaleźć taki nowych reflektorów. wszystkie, jakie znajduję mają takie trzy blaszane uchwyty do mocowania do atrapy. tymczasem w moim przypadku te reflektory są wkładane do takich plastikowych "tub" i zamykane przykręcanym dekielkiem.
gdzieś wyczytałem, że to tak zwana "atrapa włoska". czy ktoś z Was mógłby mi nieco więcej na ten temat powiedzieć? bo do końca nie jestem pewien czego szukam. może ktoś wie gdzie takie lampy można kupić - bo z tym jest największy problem. badania techniczne wreszcie udało mi się zrobić na jakiejś mniej czepliwej stacji, ale rzeczywiście te zniszczone reflektory słabiej świecą.
reflektory do włoskiej atrapy - gdzie zdobyć?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Użytkownik
- Kontakt: