Nie odpala, brak kontrolek. POMOCY!!!
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Nie odpala, brak kontrolek. POMOCY!!!
Jadąc do pracy golfik odmówił posłuszeństwa. Po przekręceniu stacyjki w pozycję zapłonu nie świecą żadne kontrolki. Rozrusznik kręci ale silnik nie odpala. Reszta obwodów elektrycznych działa (radio, światła, klakson, awaryjne...) Nie działają migacze.
Bezpieczniki sprawdziłem - wszystkie OK. Nie ma żadnych wypiętych przewodów/wtyczek. Nic nie było wcześniej robione. Zresetowałem ECU. Nadal nic się nie zmieniło.
Co mam robić??
Bezpieczniki sprawdziłem - wszystkie OK. Nie ma żadnych wypiętych przewodów/wtyczek. Nic nie było wcześniej robione. Zresetowałem ECU. Nadal nic się nie zmieniło.
Co mam robić??
- Lukasz_mk2
- Forum Master
- Lukasz_mk2
- Forum Master
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Umnie też wyglądała ok. stacyjka = kostka a jednak kostka padła .Zdejmij osłonę z kiery i popróbój docisnąć jedną ręką kostkę do stacyjki i delikatnie ją przechylić powinny ci zapalić się kontrolki na włączonym zapłonie wtedy drugą ręką odpal silnik jak odpali to puść kostkę - powinien wtedy zgasnąć . Przerabiałem ten ból w mk3 1,6 ABU na trasie i po krótkiej walce dojechałem do domu 250 kilosów po powrocie kostka do wymiany.Aby dojechać do domu docisnąłem kostkę do stacyjki plastykowym szelem zaciskowym do wiązania i podczepiania przewodów - nie miałem takiego długiego więc wziąłem dwa krótkie połączyłem je razem i jazda dalej.
pozdro dieselek. Golf zawsze i wszędzie.Golf był,jest i będzie.
Ruszam tą kostką i nic A czy jeśli bym na krótko zwarł przewody (tylko które?) to powinny się zaświecić kontrolki? Wówczas miałbym pewność że to stacyjka. Wie ktoś na których przewodach jakie napięcie powinno być względem masy?
[ Dodano: 14 Wrz 2009 21:32 ]
[ Dodano: 14 Wrz 2009 21:32 ]
Szukam i nie mogę znaleźć...Lukasz_mk2 pisze:ekspres, a w jaki sposób to sprawdziłęś?? na forum znajdziesz jak odpalić auto z ominięciem stacyjki wykonaj ten tes i zobaczysz czy odpali czy nie jak odpali to będziesz już wiedział o co chodzi:)