woda pod dywanikiem

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

dabek
Nowicjusz
Nowicjusz

woda pod dywanikiem

Post autor: dabek » pn wrz 14, 2009 19:07

Witam.
Wiem że podobny temat już nie raz był poruszany na forum, ale w miarę możliwości proszę o jakąś podpowiedź. Do wnętrza, a dokładnie pod dywanik z prawej strony z tyłu dostaje mi się woda (w czasie deszczu, albo jak myję auto). Przez to cała tapicerka z tyłu jest mokra co strasznie mnie denerwuje :/ Nie wiem co może być tego przyczyną.Mogę tylko podejrzewać uszczelkę biegnącą pod przednimi drzwiami pasażera, albo tą uszczelkę w drzwiach wewnątrz---> cytat z forum--> "sprawdz tez blachę która jest pod tapicerką drzwi (mocowany jest do niej podnosnik szyby), bardzo czesto puszcza uszczelnienie miedzy nią a drzwiami i woda zasuwa do środka". Na jednym ze zdjęć strzałka pokazuje,którędy woda ładnie spływa sobie pod dywanik(robi się taka stróżka a pozostała część progu jest sucha).Drugie zdjęcie pokazuje fragment uszczelki który podejrzewam,może tam coś jest nie tak?? Jeśli ktoś miał podobny problem bardzo proszę o pomoc.
Z góry wielkie dzięki
Obrazek Obrazek

grizzly83

Post autor: grizzly83 » pn wrz 14, 2009 19:20

Może dołączę się do pytania kolegi .
Ja mam podobnie ale nie w tylnej dolnej części wejścia do auta , ale na przodzie . Woda wpływa pod dywanik (auto 3d) prawe drzwi , dolna krawędź w przedniej części.
Myśle że to uszczelka ale jeśli ktoś ma inny punkt widzenia na ten problem to czekam na odpowiedź

Awatar użytkownika
tbrally
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: tbrally » wt wrz 15, 2009 08:07

co do pierwszego zdjęcia
czy aby ta woda nie zacieka spod obicia drzwi ??

Awatar użytkownika
paczu
Ma gadane
Ma gadane

Post autor: paczu » wt wrz 15, 2009 08:48

bankowo zapiernicza Ci spod blachy. woda spływa po prowadnicy szyby i dalej na blachę. blacha ma taką jakby piankową uszczelkę, nie jest to guma. ta uszczelka dosłownie gnije w wodzie. ja tak miałem u siebie z uszczelki zrobiło się błoto. robiłem zdjęcia w czasie naprawy, jak będę w domu to wrzucę. ja uszczelkę w dolnej częście blachy usunąłem i chlapnąłem silikonem.

[ Dodano: 15 Wrz 2009 19:50 ]
tak wyglądała ta uszczelka a raczej jej strzępy
Obrazek
Ostatnio zmieniony wt wrz 15, 2009 08:50 przez paczu, łącznie zmieniany 2 razy.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”