Czy ktos ma mozliwosc sprawdzenia do jakiego samochodu jest sonda NTK - oznaczenia na sondzie:
GM 55 561 452 Type OZA 334 Siemens 5WK9 418
Google nie daja rady, katalog ngk online tez jednoznacznie nie daje mi odpowiedzi... wyglada mi to na sonde do np. Opla Astry /podobne oznaczenia dla tych opli w katalogu ngk/
Taka sonde wsadzil mi gazownik, za 300zl i po serii problemow wymienilem na zwykla uniwersalna i dziala bez zarzutu. Chce sie upomniec o zwrot kasy/odpowiednia sonde ale musze sie czyms podeprzec.
nr sondy - mozna sprawdzic do jakiego to jest samochodu?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- Paweł Marek
- V.I.P.
i słusznie, ta sonda to jest sonda diagnostyczna, czyli umieszczana za katalizatorem w nowszych autach, która działa zupełnie inaczej jak sonda przed katalizatorem czyli regulacyjna jaką potrzebowałeś. Wejdź w katalog po marce auta, np w Audi A4.sekol pisze:Chce sie upomniec o zwrot kasy
Ostatnio zmieniony śr paź 07, 2009 22:07 przez Paweł Marek, łącznie zmieniany 1 raz.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
Dżizas... faktycznie sonda diagnostyczna. Ręce opadaja....
Fajne to forum... Zobaczymy co na to gazownik... zanim zaczne mu robic antyreklame.
Chociaz przy Oplu Astrze jako regulacyjna tez wystepuje... niestety nie ma dokladnie tego numeru co u mnie na stronach ngk
Fajne to forum... Zobaczymy co na to gazownik... zanim zaczne mu robic antyreklame.
Chociaz przy Oplu Astrze jako regulacyjna tez wystepuje... niestety nie ma dokladnie tego numeru co u mnie na stronach ngk
Ostatnio zmieniony śr paź 07, 2009 22:22 przez sekol, łącznie zmieniany 1 raz.
- Paweł Marek
- V.I.P.