TRUDNO ODPALA mk3
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
TRUDNO ODPALA mk3
Mam pytanie MK3 95 r. sil .AEA 1.6 . trudno odpala jak silnik jest zimny a ciepły OK. WYMIENIŁEM CZUJNK TEMP. CO TO MOŻE BYĆ ZA USTERKA .MOŻE MIAŁ KTOŚ TAKI PROBLEM.
Ostatnio zmieniony ndz lis 22, 2009 12:27 przez andreu51, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Nowicjusz
Bardzo kolego dziękuje za pomoc sprawdzę i zaizoluje może to coś da dziękikortyla1987 pisze:sprawdż jak będzie ciemno czy przy odpaleniu nie leci jakaś iskra przy cewce(w okolicy podszybia)jeśli leci to proponuję je zaizolować gdyż dostaje się tam wilgoć i prąd ucieka po kablach!jak się już uda odpalić to po rozgrzaniu już przechodzi bo wilgoćccccc wyparuje.a rano znowu to samo!
-
- Nowicjusz
Po czasie odpisuje ale wracając do tematu mojego mk3 to obecnie wymieniłem kopułke i palec oraz kable i świece auto idzie ma kopyto i.t.p ale w dalszym ciągu mam problem na zimnym silniku trudno odpala za 2 razem chwyta a na ciepłym raz i chodzi ciekawe co to może być??????kortyla1987 pisze:witam.niestety muszę wymienić cewkę bo to w niej tkwi problem.jeżeli izolacja ci nie pomoże to pozostaje wymiana cewki.sam to zrobisz a cena od 50zł.do wyboru dobra używka lub nowy zamiennik.pozdrawiam.udanej walki życzę
-
- Nowicjusz
ja już mam z tym spokój.od kiedy wymieniłem cewkę zapłonową.koszt 70zł bosch.10min roboty- 2 sróbki.to jest to.przyjżyj się swojej z bliska i zobacz na pęknięcia na niej.widać pewnie cewki które są w wewnątrz.marian12 pisze:Po czasie odpisuje ale wracając do tematu mojego mk3 to obecnie wymieniłem kopułke i palec oraz kable i świece auto idzie ma kopyto i.t.p ale w dalszym ciągu mam problem na zimnym silniku trudno odpala za 2 razem chwyta a na ciepłym raz i chodzi ciekawe co to może być??????kortyla1987 pisze:witam.niestety muszę wymienić cewkę bo to w niej tkwi problem.jeżeli izolacja ci nie pomoże to pozostaje wymiana cewki.sam to zrobisz a cena od 50zł.do wyboru dobra używka lub nowy zamiennik.pozdrawiam.udanej walki życzę