hektolitry wody na podłodze pod tapicerką

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
krzkud
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

hektolitry wody na podłodze pod tapicerką

Post autor: krzkud » ndz lis 01, 2009 18:04

witam,
mam taki zlośliwy przypadek w aucie - WODA.

Ślady...
kiedyś postawiłem reklamówkę z zakupami na podłodze za przednim siedzeniem. póżniej została mokra plama - zdawało mi się, że od reklamówki bo akurat padało. ale plama nie wysychała. podniosłem dywanik a z niego po prostu się lało. w miejscach gdzie przyciskałem ręką wykładzinę to natychmiast zostawały mokre plamy. pod tylnią kanapą sucho. wyprułem kilka plastików (boki, środkowy słupek między drzwiami, środkowy pas - ręczny i biegi) a tam wody po kostki. pod wykładziną jest wata wygłuszająca pokryta gumą od strony wykładziny. pod watą pełno wody. szmatami wylewałem...

Postępowanie...
sprawdziłem gumowe zaślepki w podładze - wyglądają na nienaruszone. od spodu środek antykorozyjny też nie jest naruszony. pionowe ścianki wykładziny i waty wygłuszającej są suche. sprawdziłem przód (samochód z kierownicą z prawej strony) - woda jest również z przodu od strony kierowcy. nie sprawdzałem jeszcze od strony pasażera.

nie wiem za bardzo jak wykręcić fotel. fotel jest z podgrzewaniem oraz z poduszką powietrzną. jak bym wykręcił przednie fotele to całkowicie mógłbym wyciągnąć tapicerkę i kompletnie ją wysuszyć.

w aucie mam klimatyzację. nie korzystam z niej. ostatnio jednak z ciekawości włączyłem - działa. sprawdziłem filtr przeciwpyłkowy. parę liści i trochę kurzu ale sucho. wylot nawiewu pod fotelem też wygląda na suchy.

jak się zabrać za fotele? (ogrzewanie, poduszki, jaka procedura przy odłączaniu... akumulator, błędy)
jakie mogą być powody tego basenu? co jeszcze sprawdzić?

Edit:
u jednego z Forumowiczów jest podobny przypadek...
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=200327
proszę o porady w tamtym temacie
Ostatnio zmieniony ndz lis 01, 2009 20:24 przez krzkud, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
Andreusz
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: Andreusz » pt gru 11, 2009 17:06

może tutaj znajdziesz odpowiedź na swoje pytanie.. mam ten sam problem i sam go szukam
http://mk2.vwgolf.pl/porada22.html

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”