Rozrząd do wymiany ?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
Rozrząd do wymiany ?
Cześć, mam kolejne pytanie, czy da się stwierdzić zużycie paska rozrządu (lub klinowego) przez głośniejszą pracę ? Silnik chodzi okej ale któryś pasek strasznie głośno, i pytam się czy to jest niebezpieczne dla pracy silnika (chodzi o zerwanie). Dopiero w grudniu bym oba zmienił (od kiedy kupiłem samochód ich nie zmieniałem a pokonałem już nim ok. 20k km.
Ostatnio zmieniony śr lis 11, 2009 12:17 przez IIgrzesiekII, łącznie zmieniany 1 raz.
Re: Rorząd do wymiany ?
Podstawową zasadą jest to by zaraz po kupnie autka z rąk drugich wymienić pasek rozrządu - filtry,, i płyny ,, nawet gdy klient mówi ,że wymieniał. Chyba ,że jest to ktoś kogo świetnie znasz i wiesz na 100% ,że to robił...IIgrzesiekII pisze:Cześć, mam kolejne pytanie, czy da się stwierdzić zużycie paska rozrządu (lub klinowego) przez głośniejszą pracę ? Silnik chodzi okej ale któryś pasek strasznie głośno, i pytam się czy to jest niebezpieczne dla pracy silnika (chodzi o zerwanie). Dopiero w grudniu bym oba zmienił (od kiedy kupiłem samochód ich nie zmieniałem a pokonałem już nim ok. 20k km.
Nie ryzykuj - bo koszta naprawy silnika po zerwaniu paska - doprowadzą Cie do
Miarą inteligencji człowieka-jest umiejętność szukania w Google
MK IV Variant AGR NAPĘDZANY przez ON
MK IV Variant AGR NAPĘDZANY przez ON
-
- Nowicjusz