wymiana płynu chładzacego?jak to po kolei wykonac?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
wymiana płynu chładzacego?jak to po kolei wykonac?
mam 1.4 MK3 ABD
generalnie kupiłem 5 litrów boryga i pytanie :
1.czy starczy?
2.jak poprawnie wymienic taki płyn?generalnie czy cos sie odpowietrza itd....
dziekuje za wszystkie odp...
generalnie kupiłem 5 litrów boryga i pytanie :
1.czy starczy?
2.jak poprawnie wymienic taki płyn?generalnie czy cos sie odpowietrza itd....
dziekuje za wszystkie odp...
Warto jeszcze wypłukać chłodnicę wodą - to co pisali koledzy tylko wlać wodę destylowaną, odpalić poczekać aż termostat się otworzy i wylać wodę + syfy. I nie lej Boryga bo za rok będziesz znów miał pełno syfu. Najlepiej kupić koncentrat G12 wychodzi tyle co za Borygo a masz pewność że nie szkodzisz silnikowi.
jak przystartuje to nie zleci mu wszystko.
powien pojezdzic normalnie samochodem zeby byl nagrzany termostat sie otworzy 87 stopni i zgasic silnik i pomalu odpiac waz dolny przy chlodnicy uwaga zeby sie nie poparzyc
powien pojezdzic normalnie samochodem zeby byl nagrzany termostat sie otworzy 87 stopni i zgasic silnik i pomalu odpiac waz dolny przy chlodnicy uwaga zeby sie nie poparzyc
Ostatnio zmieniony sob gru 05, 2009 16:23 przez educh1985, łącznie zmieniany 1 raz.
- Paweł Marek
- V.I.P.
nagrzej silnik zgaś go odkręć delikatnie korek ze zbiorniczka wyrównawczego, zdejmij dolny wąż chlodnicy, poczekaj aż wszystko zleci i silnik troche wystygnie załóż wąż wlej nowy płyn, odpal silnik i w miare potrzeby dolewaj do zbiorniczka, na nastepny dzień rano sprawdz poziom w razie potrzeby uzupełnij i masz gotowe.
- Paweł Marek
- V.I.P.