ABS - MKIII
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
ABS - MKIII
czy po zapaleniu kontrolki ABS - uszkodzenie ukladu
resetuje sie ja czy znika sama gdy usunie sie wszystkie problemy ?
resetuje sie ja czy znika sama gdy usunie sie wszystkie problemy ?
- Paweł Marek
- V.I.P.
- Paweł Marek
- V.I.P.
Dziś był post o tym. Sam pisałem ogólnie. Najlepiej VAG. Jak nie masz dostępu albo brak kasy to sprawdzasz opory i napięcia na wtyczce do kompa ABS-u. Instrukcja jest w książce "Volkswagen Golf i Vento". POsługując się zwykłym miernikiem diagnozujesz całkiem sporo. Skąd wiedziałeś zę czujnik padł. Mierzyłeś opór samego czujnika, czy łącznie z jego kablami. Może kable się przełamały przy kołach a czujnik sam jest ok.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
mialem podobnie.. sprawdz bezpiecznik od ABSu.. mi jakos sie wysunal i lampka swiecila.. po wcisnieciu i przelepieniu go tasma wsio jest okej
pozdrawiam
ps. aby dobrac sie do bezpiecznika absu musisz troche sie nameczyc z zdjeciem obudowy.
pozdrawiam
ps. aby dobrac sie do bezpiecznika absu musisz troche sie nameczyc z zdjeciem obudowy.
[img]http://img407.imageshack.us/img407/351/gtifu1.jpg[/img]
48% mlodziezy jest szczesliwa, reszta nie ma na narkotyki
jizu, zagadaj do uzytkownika miomio1 on mi zrobil z tym bezpiecznikiem.. a on byl od strony kierowcy, ale z tego co widzialem to musial zdjac cala obudowe od bezpiecnzikow aby sie tam dostac.
pozdrawiam
pozdrawiam
[img]http://img407.imageshack.us/img407/351/gtifu1.jpg[/img]