Wymiana przedniej szyby
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- cosmoo
- Użytkownik
- Kontakt:
Wymiana przedniej szyby
Witam,
zamierzam w tym tygodniu wymienić szybe czołową w moim MK4, odwiedziłem już w tym celu najbliższy mi warsztat, który się tym zajmuje. Dali mi do wyboru 4 różne szyby, a ja niestety nie mogę się zdecydować
1) bezbarwna
2) bezbarwna z szarym pasem + solar
3) zielona
4) zielona z szarym pasem
najbardziej mi podpasowała bezbarwna z pasem i solarem, czy montaż takiej szyby wiąże się dokładaniem jakiejś dodatkowej elektroniki?
na jakiej zasadzie działa taka szyba ?
z góry dzięki za podpowiedzi
Pozdr.
zamierzam w tym tygodniu wymienić szybe czołową w moim MK4, odwiedziłem już w tym celu najbliższy mi warsztat, który się tym zajmuje. Dali mi do wyboru 4 różne szyby, a ja niestety nie mogę się zdecydować
1) bezbarwna
2) bezbarwna z szarym pasem + solar
3) zielona
4) zielona z szarym pasem
najbardziej mi podpasowała bezbarwna z pasem i solarem, czy montaż takiej szyby wiąże się dokładaniem jakiejś dodatkowej elektroniki?
na jakiej zasadzie działa taka szyba ?
z góry dzięki za podpowiedzi
Pozdr.
[b]The discipline of writing something down is the first step toward making it happen.[/b]
Jest to szyba ze specjalna powłoką odbijającą ponad 30 % energii słonecznej. TO prawie 5-krotnie więcej niż standardowe szyby. Elektroniki niet.
Tak z ciekawości ktoś się może orientuje czy są na rynki przednie szyby podgrzewane do mkIV?
Tak z ciekawości ktoś się może orientuje czy są na rynki przednie szyby podgrzewane do mkIV?
Ostatnio zmieniony ndz sty 03, 2010 19:06 przez Kavior, łącznie zmieniany 1 raz.
- cosmoo
- Użytkownik
- Kontakt:
pytałem o taką i powiedzieli mi, że takich nie mają i nie widzieli takichKavior pisze:Tak z ciekawości ktoś się może orientuje czy są na rynki przednie szyby podgrzewane do mkIV?
czyli ten solar, to jest normalna szyba, tyle że przepuszcza mniej promieni słonecznych
Mój kumpel ma w audi szyberdach z solarem, to doładowuje mu akumulator itp. czy tu też jest coś takiego ??
Pozdr.
Ostatnio zmieniony ndz sty 03, 2010 20:46 przez cosmoo, łącznie zmieniany 1 raz.
[b]The discipline of writing something down is the first step toward making it happen.[/b]
- cosmoo
- Użytkownik
- Kontakt:
nie, to jeszcze pamiątka po tamtej przygodzie tylko, że wcześniej to była mała ryska, ale niestety idzie dalejarturek320 pisze: btw. to co znów miałeś jakąś nie miłą sytuację?
pozdro
w sumie jeszcze się zastanowię którą wezmę, różnica w cenie niewielka bo około 30 PLN
mam czas, dopóki ta mi nie poleci, albo jak mi dowód zabiorą
Pozdr.
cześć - skoro Twój kumpel ma taką szybę w MK4 to czy mógłbyś z nim pogadać (albo samemu spisać z niej) producenta i co się da?Kavior pisze:Pytaj gdzie się da i szukaj podgrzewanej. Może ktoś produkuje. Kumpel ma i zarąbista rzecz
gdy kupowałem swoje mk4 to strasznie się łamałem nad focusem z podgrzewaną przednią szybą ale jednak wygląd golfa zadecydował (gdyby jednak była możliwość podgrzewania przedniej szyby to ja kupuję ją z miejsca )
- cosmoo
- Użytkownik
- Kontakt:
tak mnie podkusiliście tą podgrzewaną szybą, że zacząłem szukać i...
dopatrzyłem się, że niektóre MK IV kombi po roku 04 mają w standardzie podgrzewaną szybę przednią wg. mnie taka szyba chyba powinna podejść do mojego MK ciekawi mnie również, czy takie szyby są dostępne w serwisie.
Pozdr.
dopatrzyłem się, że niektóre MK IV kombi po roku 04 mają w standardzie podgrzewaną szybę przednią wg. mnie taka szyba chyba powinna podejść do mojego MK ciekawi mnie również, czy takie szyby są dostępne w serwisie.
Pozdr.
- xxxPALUCHxxx
- Gadatliwa bestia
witam
prosilbym Was o podanie numeru ETKa dla szyby przedniej do golfa IV /2001r/ARL
barwiona..zielona..z szarym pasem
dostalem kamieniem i czeka mnie wymiana
[ Dodano: 26 Sty 2010 22:40 ]
ponawiam prosbe..i prosze Was o pomoc..
potrzebuje numeru przedniej szyby do MK IV / 2001 / ARL /
barwiona zielona / z szarym pasem
mam nadzieje ze ktos z Was mi pomoze
prosilbym Was o podanie numeru ETKa dla szyby przedniej do golfa IV /2001r/ARL
barwiona..zielona..z szarym pasem
dostalem kamieniem i czeka mnie wymiana
[ Dodano: 26 Sty 2010 22:40 ]
ponawiam prosbe..i prosze Was o pomoc..
potrzebuje numeru przedniej szyby do MK IV / 2001 / ARL /
barwiona zielona / z szarym pasem
mam nadzieje ze ktos z Was mi pomoze
______LET's GOLF______
MIGAJACA KONTROLKA AKUMULATORA / ALTERNATORA -> potrzebuje pomocy :
viewtopic.php?f=140&t=398583
MIGAJACA KONTROLKA AKUMULATORA / ALTERNATORA -> potrzebuje pomocy :
viewtopic.php?f=140&t=398583
Przeglądałem oferty i znalazłem przypadkowo:Shmatan pisze:cosmoo, Szyba jest taka sama więc problemu nie powinno być - dysponuje ktoś etką żeby sprawdzić numery? Chociaż ja tam mk4 z ogrzewaniem nigdy nie widziałem...
http://moto.allegro.pl/item943367212_vw ... miana.html
Tylko nie wiadomo czy nie pomyliło mu się z tylną szybą...