Brak zasilania pamięci diagnostycznej mk3 1.8

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Michaell
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Brak zasilania pamięci diagnostycznej mk3 1.8

Post autor: Michaell » pn gru 05, 2005 22:36

Wiec mam pytanie za co dokładnie odpowiada przewód zasilania pamieci diagnostycznej właśnie sprawdzałem wszystkie piny dochodzące do sterownika i okazało sie ze pin (+) nie ma zasilania czy przez to komp moze sie nie łaczyc ze sterownikiem? Wie ktoś moze jakie powinny byc rezystancje na cewce i module wzmacniającym? pomóżcie prosze bo do mechaniora nie oddam wystarczająco juz szkód mi narobili

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » pn gru 05, 2005 23:02

Masz książke serwisową? Pisze żeby mierzyć między 20 i 21 pinem przy wyłączonym zapłonie. Nie mam takiego silnika jak twój więc przeczytałem to z serwisówki właśnie przed chwilą

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

Michaell
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: Michaell » pn gru 05, 2005 23:13

To mamy ta sama ksiazke serwisowa dokładnie tak mierzyłem 20 to masa, a 21 +12 i na nim zasilania właśnie nie ma jak narazie nie miałem czasu zeby dotrzec gdzie on biegnie

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”