silnik ?? Golf II 1,5 TD ,91r ,
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
silnik ?? Golf II 1,5 TD ,91r ,
Golf II 1,5 TD ,91r ,składak ,mam pytanko co to za pojemnasc 1,5 przegladajc net,fora przewaznie spotykane sa 1,4 lub 1,6 co to za silniki 1,5 prosiłbym o jakies info ,pozdarwiam
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
- Forum Master
niema takiej opcji!!!!!!
zeby do 1.5 zaaplikowal ktos turbo pompe itp
przeciez to zwykly 1.6TD
napewno many sie jebnal bo w dowodzie jest napisane ze pojmnosc to 1588ccm
jakby mial to byc naserio 1.5 to cala gore trzeba bylo by wymienic a i tak by chyba niepasowala bo kanaly olejowe sa inne po glowica TD ma hydrauliczne zawory a 1.5D niema
zreszta za duzo zabawy jest zeby takie cos zrobi i skad silnik 1.5 w mk2
przeciez juz tkaich niema jak juz to 1.6D
mowie to jest pojemnosc 1588ccm a many niezaokraglil do 1.6
p.s w golfach niebylo silnikow 1.4D tylko w polo
zeby do 1.5 zaaplikowal ktos turbo pompe itp
przeciez to zwykly 1.6TD
napewno many sie jebnal bo w dowodzie jest napisane ze pojmnosc to 1588ccm
jakby mial to byc naserio 1.5 to cala gore trzeba bylo by wymienic a i tak by chyba niepasowala bo kanaly olejowe sa inne po glowica TD ma hydrauliczne zawory a 1.5D niema
zreszta za duzo zabawy jest zeby takie cos zrobi i skad silnik 1.5 w mk2
przeciez juz tkaich niema jak juz to 1.6D
mowie to jest pojemnosc 1588ccm a many niezaokraglil do 1.6
p.s w golfach niebylo silnikow 1.4D tylko w polo
Re: silnik ?? Golf II 1,5 TD ,91r ,
Nie żebym się prZyp..ale może ma tylko numery z 1.5 D jedynkowego bo ktoś potrzebował podkadke na ten silnik na zdjęciu !!! ! 1.5 ma chyba króciec wodny skośny , przesunięty w strone pompy wtryskowej jak 1.6GTi ????
to 1,6 na moje oko. natomiast zastanawia mnie ten wąż z odmy do filtra...bo to taki bypass jak już jest oryginalnie, bliżej turbo. tylko że olej z odmy ma bliżej do filtra wyrzuć to bo ci bedzie filtr powietrza zabijać olejem pokrywa filtra wygląda na nieoryginalną i może po prostu ktoś nie wiedziała co zrobić z króćcem i wsadził wąż. natomiast wydaje mi sie że w 1,6 do chyba 85 były zawory niehydrauliczne ale to takie wtrącenie
viewtopic.php?f=86&t=432970 końca nie ma nigdy...
no własnie ogladałem ostatnio filtr powietrza i pełno w nim takiej mazi olejuCinek pisze:to 1,6 na moje oko. natomiast zastanawia mnie ten wąż z odmy do filtra...bo to taki bypass jak już jest oryginalnie, bliżej turbo. tylko że olej z odmy ma bliżej do filtra wyrzuć to bo ci bedzie filtr powietrza zabijać olejem pokrywa filtra wygląda na nieoryginalną i może po prostu ktoś nie wiedziała co zrobić z króćcem i wsadził wąż. natomiast wydaje mi sie że w 1,6 do chyba 85 były zawory niehydrauliczne ale to takie wtrącenie
[ Dodano: Sro Gru 07, 2005 21:12 ]
no dzieki koledzy za jakies info w dowodzie mam 1,5 wbite mnie tez sie wydaje ze to prawdopodobnie bedzie 1,6,tylko sie zastanawiam jak bede jakies czesci kupował czy podawac ze to 1,6 na 100%
To zalezy jakie czesci!!! Ale na bank to wyglada na silnik 1.6. ale jesli to składak to kiedys kazdy kombinował i moze poprzedni własciciel miał znajomego diagnoste który podbił mu ze ma silnik 1.5 zeby miał nizsze opłaty albo wczesniejsz silnik był 1.5 a po wymianiena silnik 1.6 td nikt tego nie zgłosił.!!!
Odnosnie czesci do silnika 1.5 to mam cały kompletny,wyciagniety ale sprawny,wiec zapraszam!!!
Pozdrawiam
Odnosnie czesci do silnika 1.5 to mam cały kompletny,wyciagniety ale sprawny,wiec zapraszam!!!
Pozdrawiam
Małe jest piekne ale Duzy moze wiecej!!!
!!!CATERPILAR 375!!!
!!!CATERPILAR 375!!!